Haberler

Yoksullar İçin Güçlerini Birleştirdiler

Sinop'ta memur, esnaf, sağlık personeli gibi farklı meslek gruplarından oluşan kişilerin bir araya gelerek kurdukları Sinop Güç Birliği Derneği, ramazan ayında da yoksulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop'ta memur, esnaf, sağlık personeli gibi farklı meslek gruplarından oluşan kişilerin bir araya gelerek kurdukları Sinop Güç Birliği Derneği, ramazan ayında da yoksulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek 2013 yılında kurdukları Sinop Güç Birliği Derneği çatısı altında birleşen grup, yardıma ihtiyaç duyan herkese el uzatıyor.

Dernek başkan yardımcısı Erdoğan Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce sosyal medya üzerinden lösemi hastası bir çocuğa ilik bulunması amacıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdikleri kampanyanın ilik bulma amacına ulaştığını anlatan Altay, 2013 yılında da yardım ağlarını genişletmek üzere dernek kurmaya karar verdiklerini belirtti.

Memur, esnaf ve sağlıkçı gibi farklı meslek gruplarından insanların yer aldığı bir oluşumla derneklerini kurduklarını bildiren Altay, şöyle devam etti:

"Derneğimizi kurduktan sonra ilk iş olarak giyim eşyaları toplamaya başladık hatta bir süre sonra o kadar giyim eşyası gelmeye başladı ki umduğumuzun çok çok üzerinde yardımlar yapma şansı yakaladık. Tabii bu kadar eşyayı koyacak yerimiz yoktu. Onun için iki depo kiraladık. Bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine 6 bin koli eşya yardımı yaptık. Esnaf arkadaşlarımızdan topladığımız bin 600 çift ayakkabıyı çocuklarımıza dağıttık. Yine sağ olsunlar esnafımızın yardımları sayesinde 23 Nisan başta olmak üzere bayramlarda çocuklarımıza elma şekeri ve hikaye kitapları verdik. Fidan yardımı dahi yaptığımız vatandaşlarımız oldu."

Yardımlar ramazan ayında da sürüyor

Altay, ramazan ayında da yardıma muhtaçlara el uzatmaya devam ettiklerini, ilk etapta 60 aileye gıda yardımında bulunduklarını dile getirdi.

Derneğin kurulma amacının güç birliği yaparak insanların ihtiyaçlarını karşılamak olduğuna işaret eden Altay, "Her ramazan ayında da yardımlar yapıyoruz. Bu sene ramazanın başlangıcından bu yana 60 aileye gıda yardımı yaptık. Bunun yanı sıra bir esnaf arkadaşımız tarafından 20 ailenin ramazan boyunca yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık. Kasap arkadaşlarımız et getiriyor, onları ulaştırıyoruz. Kurban Bayramı'nda ve adak adayan insanların getirdikleri etler oluyor, bunları yine yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Yani yardım olan tüm faaliyetlerin içinde olmaya gayret gösteriyoruz."

Yeni hedef öğrenciler ve sığınmacılar

Öğrencilere yönelik yardımlara ağırlık vermeye başladıklarını vurgulayan Altay, il genelinde bulunan tüm yatılı bölge okullarına ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yatılı bölge okullarının tamamına ulaştık. Tüm öğrencilerime giysi yardımı yapabildik. Şimdi yeni hedefimiz ilk ve ortaokullara ulaşmak. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla yeni hedef kitlemizdeki tüm öğrencilerimize giysi yardımı yapmayı amaçlıyoruz. Kentimizde yaşayan sığınmacılar var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Çoğuna ulaştık, gerekli yardımlarda bulunduk. Onlara yönelik çalışmalarımız da devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title