Haberler

Yoksullar İçin 5 Yılda 108 Bin Ekmek Dağıttılar

AHMET KAVAKLI - Kırıkkale'de bir fırındaki "askıda ekmek" uygulaması kapsamında 5 yılda yaklaşık 108 bin ekmek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ovacık Mahallesi Zafer Caddesi'ndeki fırın, "askıda ekmek" geleneğini devam ettirerek, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

İşletme sahibi Nezaket Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askıda ekmek uygulamasını 5 yıldır aralıksız yaşattıklarını belirterek, kentte bu geleneği yürüten ender işletmelerden biri olduklarını söyledi.

Bu uygulama sayesinde her gün birçok ihtiyaç sahibi kişinin hiçbir ücret ödemeden evine ekmek götürdüğünü anlatan Can, "Çok fakir olan, ihtiyacı olan ailelerimiz bize gelerek ekmek istiyordu. Bu tür ailelere ilk günlerde fazla yardımcı olamıyorduk. Bu uygulamamız sayesinde düzene girmiş oldu. Uygulamadan herkes memnun. Bizlere destek veren tüm müşterilerimizden Allah razı olsun. Hepsi yardımcı oluyor" dedi.

Ekmek verenle alan birbirini görmüyor

Can, şu ana kadar uygulama sayesinde 5 yılda yaklaşık 108 bin ekmeği ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdıklarını dile getirdi.

Hayırseverler tarafından ihtiyaç sahibi kişiler için askıya eklenen ekmek sayısının değiştiğini ama imkanı olan çoğu kişinin bütçesine göre uygulamaya destek verdiğini anlatan Can, şunları kaydetti:

"Askıda ekmek uygulaması sayesinde ekmek verenle ekmek alan birbirini görmüyor. Biz de fırın olarak hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza katkıda bulunduğumuz mutluluk duyuyoruz. Herkesin ekmek israfının önüne geçmek için ihtiyacı kadar ekmek alması gerekiyor."

Hayırsever vatandaşlardan Yaşar Sakin de geleneğin toplumsal dayanışma adına çok yerinde bir uygulama olduğunu vurgulayarak, "Toplumda ekmek dahi alamayan insanlar oluyor. Ben de elimden geldiği ölçüde bu kampanyaya destek veriyorum. Verdiğimiz ekmeklerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını düşününce huzur duyuyoruz" şeklinde konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Ovacık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title