Haberler

Yoksul Aileye Kaymakamlık Sahip Çıktı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde banyosu, mutfağı ve tuvaleti olmayan tek odalı evde yaşayan 7 kişilik aileye SYDV tarafından yardımda bulunuldu, aile fertleri sağlık kontrolünden geçirildi Çobanlı...

Adıyaman'dan çalışmak için Sivas'ın Ulaş ilçesine gelen, banyosu, mutfağı ve tuvaleti olmayan tek odalı evde yaşayan 7 kişilik aileye, Ulaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kucak açtı.

Baba Sefer Dilkiler (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce çobanlık yapmak için ilçeye bağlı Acıyurt köyüne geldiğini söyledi.

Adıyaman'da iş bulamadığı için Sivas'a geldiğini aktaran Dilkiler, eşi Tülay Filiz (27), çocukları Hüseyin, Kerim, Memati ile kardeşleri Ferhat ve Yalçın'la tek odalı bir evde zor koşulllarda kaldıklarını belirtti.

Maddi durumunun kötü olması nedeniyle yiyecek ve kıyafet almakta zorlandığını anlatan Dilkiler, Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak'ın kendilerine sahip çıktığını ifade etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kendilerine yardım yapıldığını dile getiren Dilkiler, "Allah, Kaymakam beyden razı olsun. Ailemi Ulaş ilçesine getirdi ve hastanede sağlık kontrolünden geçirdi. Bize ve çocuklara kıyafetler aldı, maddi yardımda bulundu, yüzümüzü güldürdü" diye konuştu.

Kaymakam Altınkaynak sayesinde 6 yıldır evli olduğu eşiyle resmi nikah kıydırdıklarını anlatan Dilkiler, hayata yeni bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Bu ay içerisinde köyden ayrılacağını belirten Dilkiler, "Kış geliyor, çobanlık bitecek. Yeni bir iş bulmak için Adana'ya gideceğiz. İnşallah, Adana'da iş bulurum" dedi.

-Altınkaynak: "Aileye kucak açtık"

Kaymakam Altınkaynak da köy gezisi sırasında ailenin çocuklarını perişan vaziyette görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Daha sonra aileyi araştırdığını ve kaldığı eve gittiğini dile getiren Altınkaynak, "Çok zor durumda olduklarını gördüm. Konuşma sırasında karı kocanın resmi nikahı olmadığını öğrendim. Kaymakamlık olarak aileye kucak açtık. Aileyi Acıyurt köyü ikametine kayıt ettirerek, resmi nikahlarını kıydırdık. Amacımız bu aileye devletin desteğini hissettirmek" şeklinde konuştu. - Sivas

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Altınkaynak Hüseyin Kerim Adıyaman Sivas Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title