Haberler

YÖK ve EGM Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi Yapıldı

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İle Emniyet Genel Müdürlüğü Arasında Trafik Güvenliği İşbirliği Projesi imzalandı. Proje tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

Trafik güvenliği alanında ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların yapılması, trafik güvenliği alanında uzman personel yetiştirilmesi, tüm eğitim kurumlarında verilen trafik güvenliği eğitimlerinin arttırılması ve geliştirilmesi ayrıca üniversite ve akademisyenlerin trafik güvenliği konusunda daha duyarlı davranarak örnek olmaları amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında "Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü" imzalandı.

DEĞİŞİK İLLERDE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI

İmzalanan protokol gereğince, protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların yol haritasını çizecek Protokol Yürütme Kurulu, paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımıyla oluşturuldu. Kurulun belirlediği takvim doğrultusunda, projenin amacının, kapsamının ve yapılabilecek çalışmaların ülke genelinde paydaş kurumların personeli ve trafik güvenliği alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yetkilileriyle paylaşılması amacıyla 23 Ekim 2014 tarihinde İstanbul'da, 10 Kasım 2014 tarihinde ise Erzurum'da protokol tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılmış olup, üçüncü bilgilendirme toplantısı Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

BİRÇOK ÜST DÜZEY YETKİLİ KATILDI

Kongre merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Valisi Hüseyin Aksoy, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, akademisyenler ve ilgili paydaş kuruluş temsilcileri katıldı. Trafik kazalarının küresel ölçekteki yaygınlığı neticesinde meydana gelen ölüm, yaralama vakalarının, toplumsal ve ekonomik alanda ciddi kayıplar oluşturduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Ulusal ve uluslararası kayıplar verdiğimiz bu alanda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sorunların ele alınması ve minimuma çekilmesi gerekmektedir" dedi.

''HENÜZ ARZU ETTİĞİMİZ NOKTAYA GELMEDİK''

Dicle Üniversitesi'nin YÖK adına bölgede taraf olan ve bu çalışmalarda öncülük yapan üniversitelerden biri olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi'ni Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın nezdinde tebrik etti. Trafik kurallarının ihlali nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldiğini kaydeden Vali Aksoy, "Türkiye'de bu konuda ciddi çalışmalar yapıldı. Parlamentoda bununla ilgili geçmiş yıllarda araştırma komisyonları oluşturuldu. Üniversitelerimizin bu konuda önemli çalışmaları oldu. Ama henüz arzu ettiğimiz noktaya geldiğimizi ifade etmemiz mümkün değil" dedi.

''SON YILLARDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI''

Trafik güvenliği açısından yolların standartlarının daha üst noktaya taşınması bakımından son yıllarda Türkiye'de çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini anlatan Vali Aksoy, bölünmüş yol çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini, daha önceki dönemlerde karşılıklı çarpışma şeklinde gerçekleşen trafik kazalarının, artık bir çarpışma şeklinde olmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından "Toplu Taşıma Sürücü Davranışları Araştırması" ile ilgili istatistiki bilgiler vererek, detaylar sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, daha sonra moderatörlüğünü yaptığı panele Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Düzgün, Trafik İl Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, YÖK'ten Yrd. Doç. Dr. Dilek Avşaroğlu Erkan, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, trafik Uygulama ve Dent. Dairesi Başkanı Dr. Bedrettin Murat panelist olarak katıldı.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Emniyet Genel Müdürlüğü Dicle Üniversitesi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Eğitim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title