Haberler

YÖK'ün Dekanların İstifasını İstemesi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) 20 dekan istifasını sundu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) 20 dekan istifasını sundu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talimatı doğrultusunda üniversite bünyesindeki 16 dekanın istifasının gönderildiğini bildirdi.

Dekanların atamasını YÖK'ün yaptığını, görevden alma yetkisinin de yine bu kuruma ait olduğunu ifade eden Hülagü, istifa talebinin görevden alma anlamına gelmediğini vurguladı.

Prof. Dr. Hülagü, yeni bir güvenlik soruşturmasına göre yeniden yapılanmaya gidileceğini düşündüğünü aktararak, çalışmasından memnun olunan dekanların bir müddet vekaleten, daha sonra da asaleten göreve başlayacaklarını kaydetti. Hülagü, şunları söyledi:

"Güvenlik soruşturmasından geçemeyenler o görevden alınmış olacak. Devletin bekası söz konusu. Şu anda çok ciddi bir şekilde güvenli taraması yapılıyor. Çünkü bu kanlı terör örgütü paralel yapının ince kılcal damarlarına sızmışlar var. Onların kontrolleri yapılıyor. Yarın YÖK Yürütme Kurulu Toplantısı yapılacak. Ona göre karar verilecek." dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün de 4 dekanın istifalarını YÖK'e ilettiklerini belirtti.

Görgün ayrıca üniversitede, FETÖ terör örgütüyle ilişiği kanıtlanan enstitü müdürleri, bölüm başkanları ve tüm yönetim kadrosunu sırayla görevden alacaklarını da ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Haluk Görgün Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title