Haberler

    YÖK Başkanı Saraç: Askeri Öğrenciler İçin Çalışma Grubu Oluşturuldu

    YÖK Başkanı Saraç, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda son dönemde askeri ve astsubay okullarının kapatılması ve kurulan YÖK OHAL Komisyonu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    YÖK Başkanı Saraç, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda son dönemde askeri ve astsubay okullarının kapatılması ve kurulan YÖK OHAL Komisyonu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Harp akademileri ve astsubay okullarındaki öğrencilerin yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksek okullara naklen kaydedileceklerini belirten Saraç'ın konuşmasında öne çıkan satır başları ise şöyle:

    "ÜAK Başkanımız Mersin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya yeni görevinde başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Bir önceki ÜAK Başkanımız Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e yaptığı başarılı çalışmalar için bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Türkiye, ülkemiz, 15 Temmuz Cuma gecesi bir facianın eşiğinden döndü. Doğrudan milli varlığımıza ve anayasal düzene yönelik bir karanlığı yaşadık. 15 Temmuz'da atlattığımız badire Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştığı bir beka sorunudur. Milletin iradesi, azim ve kararlılığı sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü duruşu ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşıdı.

    ÜNİVERSİTELERMİZDE İZİN VERMEYECEĞİZ

    Gizli ve sinsi bir biçimde devlet içinde ve toplumda örgütlenen bu yapı, artık net olarak görülüyor ki silahlı kuvvetlerde, emniyette ve yargıda olduğu gibi eğitimde ve üniversitelerde de yerleşmişler ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı durmaya cesaret edebilmişlerdir. Hepimizin görevi bu terörist yapıdan ülkeyi kurtarmaktır. Bu terörist yapının eylemlerini sonuna kadar soruşturacağız ve üniversitelerimizde yaşamalarına izin vermeyeceğiz. Bu, devlet olmanın asli görevlerinden biridir. Üniversiteler olarak bu fırtınalı dönemin, yıllardır kat ettiğimiz yolları tahrip etmesine izin vermeyeceğiz. Bildiğiniz üzere Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmündeki kararname ile 15 vakıf yükseköğretim kurumu kapatıldı.

    ASKERİ ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

    Yükseköğretim Kurulu'nda harp akademileri ve astsubay okullarının kapatılmasının ardından bu okullardaki öğrencilerin de başka üniversitelere geçişi ile ilgili bir çalışma grubu oluşturuldu. Buna göre harp okulları, fakülte ve yüksekokullar ile jandarma dahil astsubay meslek yüksekokullarında öğrenimine devam eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurumunca kendilerinin üniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullara naklen kaydedilecekler.

    YÖK OHAL KOMİSYONU TAKİPTE

    Kurumumuz bünyesinde oluşturulan OHAL komisyonu vasıtasıyla, "üniversitelerince haklarında işlem yürütülen" akademik ve idari personelin durumu takip ediliyor. Akademik personel ile ilgili üniversitelerimizde başlatılan işlemlerin tamamlanmasından sonra olabildiğince en kısa süre içerisinde YÖK'te, idari personel ile ilgili işlemler ise üniversitelerde sonuçlandırılacak. Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerimizdeki bu terörist FETÖ/PDY yapılanmasını tamamen temizlemek kararlılığında.

    YURTDIŞINI BİLGİLENDİRİYORUZ

    Ülkemize Avrupa'dan, Amerika'dan yapılan haksız eleştirileri, sağduyulu düşünce, bilim zihniyeti ve bu ülkenin özgürlükçü demokrasiden ve hukuk devleti ilkesi ile yönetilmekten vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, anlatmaya çalışıyoruz. Bu illegal silahlı yapılanmanın yükseköğretim kurumlarına sızdığını, ülke genelindeki okul ve üniversiteler ile güçlü bağlar kurduğunu söylüyoruz. Bu konudaki bildirimlerimiz yazılı olarak birer mektupla Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Birliği, Bologna Süreci Grubu gibi ilişkide olduğumuz onlarca yurtdışı kuruma iletildi. Eylül ayı içerisinde de bir komisyonla Avrupa Üniversiteler Birliği ile görüşmelerimiz olacak.

    ÜNİVERSİTELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

    10 gün önceki toplantıda da ifade ettiğim gibi, bütün dünyada üniversiteler kaygan zeminlerde fırtınalı günlerde bilgelik öğretmeye devam eden yüksek nitelikli yüce kurumlardır. Hepimizin bu üstün kavramlarla donatılmış özelliklerimizi korumaya ve dikkat etmeye özen göstermemiz gerekiyor. Öğretim üyelerimizin akademik faaliyetlerini uygulayabilmeleri, akademik yurtdışı çıkışlarını ve makul gerekçeli izinlerini kullanabilmelerine de olabildiğince hassasiyet göstermeliyiz. Üniversiteler olarak huzur ve güven ortamının yeniden tesisine, okutmaya eğitmeye, öğretmeye, araştırmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu fırtınalı sürecin üniversitelerimizin kurumsal yapısını zedelemesine izin vermeyeceğiz."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bülent Ecevit Üniversitesi Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title