Haberler

Yoğurt Kralı Hamdi Ulukaya Servetinin Yarısından Fazlasını Bağışlayacak

Güncelleme:

ABD'nin Türk yoğurt devi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, 1,41 milyar dolarlık servetinin yarısından fazlasını hayırseverlik işlerine bağışlayacağını açıkladı.

Türk yoğurt devi Ulukaya, The Giving Pledge adıyla bilinen ve dünyanın en zengin kişileri Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett ve Microsoft kurucusu Bill Gates tarafından başlatılan kampanyaya dahil olmuş oldu. Ulukaya uluslararası bir medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, hayırseverlik projelerine dünya genelindeki göçmenlere yardım ederek destek vereceğini belirtti.

HAYIR İÇİN İNTERNET SİTESİ

Ulukaya, bu kampanya için Tent (Çadır) adını verdiği bir internet sitesi kurduğunu ve bu siteye zaman içinde fon desteği sağlayacağını söyledi. Ulukaya, Tent sitesinin faaliyetlerinin göçmenlerin sorunlara dikkat çekmek ve dünya genelindeki göçmenlere sağlık ve eğitim desteğini kapsayacağını söyledi.

TÜRKİYE'YE 2 MİLYON DOLAR

Ulukaya, halihazırda Türkiye'deki göçmenlere destek olmak için Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komisyonu'na 2 milyon dolar bağış yapmıştı.

KAMPANYANIN AMACI

Bu kampanya kapsamında, milyarder iş adamlarından hayatta oldukları süre ya da ölümlerinden sonra mal varlıklarının yarısından fazlasını yardım işlerine adamaları isteniyor.
Kampanya kapsamında söz veren isimler bunu "etik söz" olarak kabul edip, herhangi bir yasal anlaşma imzalamıyor.

Kampanyanın asıl amacı bu projeye yeni isimler çekip, hayırseverlik faaliyetleri için farkındalık yaratmak.

BİLL GATES'LE GÖRÜŞTÜ

Yaptığı bağışla ilgili olarak Hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ulukaya şöyle konuştu:
''Bu iki seneden beri düşündüğüm bir şeydi. Bill Gates'le de konuyla ilgili olarak görüşmelerim oldu. Benim için 'given pledge'e katılmak bir onur kaynağı. Ben gerçek zenginliğin yüreklerde olduğunu düşündüm, annemin öğretileridir bunlar. Para varlık ve güç insanlarındır.''

''Bağışlamak istediğiniz miktar çok büyük bir rakam. Duyunca yakın çevrenizden 'bu kadar fazla para verme' diyen oldu mu?'' sorusuna Ulukaya, şu yanıtı verdi:
''Ben çok kişisel bir karar aldım. Benim için Chobani yolculuğu çocukluktan beri yaşadığım bir şeydir. Hayatımda şirketten öncesi veya sonrasında çok ciddi bir fark yok. Artık iş alanında başarılı insanların yüzünü dünyadan ayrı tutması diye bir şey olamaz.'' (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Berkshire Hathaway Warren Buffett Bill Gates Microsoft Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

Manisalı Mobil-ANDROID:

adam kürt asıllı ama Türk diyorlar. yanlı medya

11
4
yanıtYanıtla
EMPATTİ YAP:

ADAM KÜRT TURK DİYORLAR BU HAKSIZLIK BİZIM ÜLKEMIZDE 50 MİLYON KÜRT VAR AMA ANAYASAMIZDA 1 TANE KÜRT YOK BU NASIL OLUYOR ANLAMİYORUM BİLEN VARMI . . .

8
4
yanıtYanıtla
ramazan:

helal olsun sana, bizim iş adamları ve tayyip, in saz arkadaşlarına da örnek olsun bu davranışın , dünya malı dünyada kalacagını da ögrenmiş olsunlar, ve diyanet te örnek alsın seni. allah daha çok versin kardeşim senin gibi düşünenlere .

8
2
yanıtYanıtla
han:

birde haber doğru değil adam daha önce kobani için 2 milyon vermişti şimdi servet inin yarsını yine kobani için verecek

7
1
yanıtYanıtla
Türkiyeli:

Müslümanin Türkü Kürdü yoktur Allah ayirt etmemiste sizmi ediyorsunuz yani. Allahtan korkun biraz

6
1
yanıtYanıtla
gurbetci mehmet:

Hala birileri Kobani ile Chobaninin farkini ogrenememis. Cahillik bu olsa gerek.

4
3
yanıtYanıtla
harun:

bol keseden sıkıyor

3
3
yanıtYanıtla
jmobilWeb@haberler.com:

Bu adam memleketinde olsa belki kimse yüzüne bakmaz ama su lanet para bunda bile gülümsemesine ışık katmış. Para işte versin tabi hatta yarıdan fazlasını dagitsin zaten verene allah daha fazlasını verir .öbür tarafa götüren de olmadığına göre.

5
1
yanıtYanıtla
Maksim MilyanMobil-ANDROID:

en kafa tascilarin kurtler oldugunu sizin gibilerin yorumlarindan kolayca anliyoruz. Tebrik ettim ama ebesi bile bu herifi hatirlamazken senin hatirlayabilmen ozellikle ilginc selpak felan satmisligin var mi ?

0
6
yanıtYanıtla
Birisi:

Bes parmagin beside bir degil. Her milletten iyi de var, kötü de. Genelleme yapmasan daha iyi bence. Benim bircok aile dostu olarak Kürt arkadaslarim var. 1000 Türk`e degismem. Ama bazilarina inan bana Allah(c. c)`in selami bile fazla gelir. Saygilar

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title