Haberler

Yoğun Kar Kırsalda Çileye Dönüştü

Görüntü Dökümü : Yukarı Narlıca mahallesinden detay görüntüler Ot taşıyan insanlar Hayvanların görüntüsü Mahalle sakinlerinden Yusuf Yavuz ile röportaj Yoğun kar kırsalda çileye dönüştü Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar, merkezi yerlerde yapılan çalışmalar sayesinde fazla sıkıntıya yol açmazken, kırsalda yaşayan vatandaşların yaşamını kısıtladı Kar kalınlığının metrelerce yüksekliğe ulaştığı Bahçesaray yolu üzerindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlar, kardan kaybolan ahır ve evlerinin sadece girişini temizleyebiliyor Mahalle sakini Yavuz: "Sabahtan akşama kadar kar atıyor, damları temizliyor, hayvanlara ot taşıyoruz.

Görüntü Dökümü :

Yukarı Narlıca mahallesinden detay görüntüler

Ot taşıyan insanlar

Hayvanların görüntüsü

Mahalle sakinlerinden Yusuf Yavuz ile röportaj

Yoğun kar kırsalda çileye dönüştü

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar, merkezi yerlerde yapılan çalışmalar sayesinde fazla sıkıntıya yol açmazken, kırsalda yaşayan vatandaşların yaşamını kısıtladı

Kar kalınlığının metrelerce yüksekliğe ulaştığı Bahçesaray yolu üzerindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlar, kardan kaybolan ahır ve evlerinin sadece girişini temizleyebiliyor

Mahalle sakini Yavuz:

"Sabahtan akşama kadar kar atıyor, damları temizliyor, hayvanlara ot taşıyoruz. Kışın çok zorlanıyoruz"

SITKI YILDIZ - ÖZKAN BİLGİN - Doğu Anadolu'da etkili olan çetin kış koşulları nedeniyle özellikle kırsalda büyük güçlük yaşayan vatandaşlar, bir taraftan kar altında kaybolan ev ve ahırlarının yolunu açarken, diğer taraftan da hayvanlarına dışarıda yem verilebilecek alanlar oluşturuyor.

Yılın büyük bir bölümünde kar, çığ, tipi ve fırtına nedeniyle kapalı olan Van-Bahçesaray karayolu yakınında bulunan Aşağı Narlıca Mahallesi sakinleri için kış, yer yer yaklaşık 3 metreyi bulan kar nedeniyle adeta çileye dönüştü.

Çetin kış koşulları nedeniyle büyük güçlük yaşayan vatandaşlar, bir taraftan kardan kaybolan ev ve ahırlarının yolunu açıyor, diğer taraftan da hayvanlarına dışarıda yem verilebilecek alanlar oluşturuyor.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllara göre yağışın bu yıl çok daha fazla olduğunu ve çığ olaylarının arttığını söyledi.

Metrelerce kardan kaybolan ahırlar ve evlerin girişini temizlemekte zorlandıklarını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu yıl çok fazla kar yağdı. Sabahtan akşama kadar kar atıyor, damları temizliyor, hayvanlara açtığımız yerlere ot taşıyoruz. Çok zorlanıyoruz. Kar atmaktan kolumuz ağrıyor. Köy içinde kar kalınlığı iki metreyi buluyor. Kar atarak hayvanlara yem verebileceğimiz alanlar oluşturduk. Sabahtan akşama kadar kar atıp, hayvanlara ot taşıyoruz. Köyde günümüz böyle geçiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Yavuz Bahçesaray Narlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title