Haberler

Yoğun Kar Kırsalda Çileye Dönüştü

ÖZKAN BİLGİN - Doğu Anadolu'da etkili olan çetin kış koşulları nedeniyle özellikle kırsalda büyük güçlük yaşayan vatandaşlar, bir taraftan kar altında kaybolan ev ve ahırlarının yolunu açarken, diğer taraftan da hayvanlarına dışarıda yem verilebilecek alanlar oluşturuyor.

SITKI YILDIZ - ÖZKAN BİLGİN - Doğu Anadolu'da etkili olan çetin kış koşulları nedeniyle özellikle kırsalda büyük güçlük yaşayan vatandaşlar, bir taraftan kar altında kaybolan ev ve ahırlarının yolunu açarken, diğer taraftan da hayvanlarına dışarıda yem verilebilecek alanlar oluşturuyor.

Yılın büyük bir bölümünde kar, çığ, tipi ve fırtına nedeniyle kapalı olan Van- Bahçesaray karayolu yakınında bulunan Aşağı Narlıca Mahallesi sakinleri için kış, yer yer yaklaşık 3 metreyi bulan kar nedeniyle adeta çileye dönüştü.

Çetin kış koşulları nedeniyle büyük güçlük yaşayan vatandaşlar, bir taraftan kardan kaybolan ev ve ahırlarının yolunu açıyor, diğer taraftan da hayvanlarına dışarıda yem verilebilecek alanlar oluşturuyor.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllara göre yağışın bu yıl çok daha fazla olduğunu ve çığ olaylarının arttığını söyledi.

Metrelerce kardan kaybolan ahırlar ve evlerin girişini temizlemekte zorlandıklarını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Bu yıl çok fazla kar yağdı. Sabahtan akşama kadar kar atıyor, damları temizliyor, hayvanlara açtığımız yerlere ot taşıyoruz. Çok zorlanıyoruz. Kar atmaktan kolumuz ağrıyor. Köy içinde kar kalınlığı iki metreyi buluyor. Kar atarak hayvanlara yem verebileceğimiz alanlar oluşturduk. Sabahtan akşama kadar kar atıp, hayvanlara ot taşıyoruz. Köyde günümüz böyle geçiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Bahçesaray Narlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title