Haberler

Yoğun Bakım Ünitesine Bağlı Kadın Hemşirelerin İhmalinden Öldü

Güncelleme:

İngiltere'de bir hastanede yoğun bakım ünitesindeki kadının bağlı olduğu şarjı biten cihazın alarm sesini duymayan hemşireler 55 yaşındaki hastanın ölümüne sebep oldu.

Yoğun bakım servisindeki hemşireler, şarjı biten yaşam destek ünitesinin alarm sesini duymayınca tedavi gören ve ventilatör desteği ile nefes alan 55 yaşındaki Jacqueline Scott isimli kadının ölümüne sebep oldu.

ALARM SESİNİ DUYMADILAR

Yapılan soruşturmada daha önce böyle bir olayın yaşanmadığını belirten doktorlar, yoğun bakım servisindeki hemşirelerin çalan alarm sesini duymadıklarını söyledi.

ELEKTRİK DEVRESİ PATLADI, CİHAZIN ŞARJI BİTTİ

Olay İngiltere'nin başkenti Londra'nın güney batısında bulunan Tooting şehrine yakın St George hastanesinde geçen mart meydana geldi. Kraliyet Adalet Mahkemesi'nde olayı soruşturan bir yetkili, 55 yaşındaki kadının prize bağlı bir ventilatör desteği ile nefes aldığını ancak elektrik veren devrenin patlayarak cihazın bataryasının bitmesine sebep olduğunu belirtti. Ayrıca 55 yaşındaki kadının yatağına bağlanan çağrı zilinin de çalışmadığı sözlerine ekledi. Soruşturmayı yürüten Dr. Renate Wendler, mahkeme heyetine hemşirelerin daha önce böyle bir ses duymadıkları için hastanın ölümüne sebep olduklarını bildirdi.

''BOZUK ÇAĞRI ZİLİ SEBEP OLDU''

Anestezi Uzmanı Doktor Wendler, en iyi hemşirelerin ölen kadının bakım ve tedavisini yaptıklarını söyleyerek yardım çağrısındaki gecikmenin Scott'un ölümle sonuçlanan durumu ile alakası olmadığını belirtti. Wendler ayrıca olaya bozuk çağrı zilinin sebep olduğunu ve hemşirelerin bu durumdan haberleri olmadığını da sözlerine ekledi.

''ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK''

Ölen kadın hakkında konuşan Dr. Wendler, kadının hastaneye geldiğinde durumunun pek iç açıcı olmadığını söyledi. Herhangi bir kazanın oluşmasında tek bir faktör olmadığını bir çok nedenden ötürü olayın gerçekleştiğini söyleyen Dr. Wendler, hemşirelerin ölen kadın için ellerinden geldiğini yaptıklarını da ekledi.

MAHKEME SAVUNMAYI REDDETTİ

Mahkeme ise kadının doğal bir şekilde öldüğü kararını geri çevirdi. Hastane, kadının ölümünden sonra hemşire eğitim programlarında değişikliğe gitti. Olay ile ilgili konuşan kadının oğlu, annesinin tedavisiyle ilgilenen hemşirelerin tedavi için hemşirelerin büyük çaba harcadıklarını ve bundan dolayı onlara teşekkür ettiğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Londra Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

adanalı annne:

Allah bu yoğun bakımda yatanlara yardım etsin kızkardeşim yattı doğumdan sonra ölümden döndü zavallım söylenecek çok şey varda olmuyor işte allah doktorun da hemşirenin de vicdanlısıyla karşılaştırsın amin

8
0
yanıtYanıtla
erkek hemşire:

ülke farketmez vur abalıya hemende suçu hemşire ye at. en kolayı bu nasıl olsa

2
5
yanıtYanıtla
habercilik:

süper habercilik ingilterenin haberini yapıp bizim milletin sağlık düşmanlığını körüklemek. tıklanma almak. yatacak yeriniz yok

4
3
yanıtYanıtla
As:

Refakatçi olmayınca hasta insan kendine bakamaz, en ufak arızada helak oluverir, toprağı bol olsun

3
2
yanıtYanıtla
ne sandın:

türkiyedeki hemşire terfi alır, avrupadaki hemşire kovulur

1
3
yanıtYanıtla
İhmal varsa elbette ceza alacak:

En azından bizimkiler gibi her ölümü doktora hemşireye yıkmaya çalışmıyorlar. Güya dindarlaşan bir toplumuz ama ecel- vade kavramlarından habersiziz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title