Haberler

Yirmi Saat Sonra Ormanda Bulundular

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, dün sabah ormanlık alanda geziye çıkan dört kişi yaklaşık 20 saat sonra mahsur kaldıkları bölgede bulundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, dün sabah ormanlık alanda geziye çıkan dört kişi yaklaşık 20 saat sonra mahsur kaldıkları bölgede bulundu. AFAD ekibi ve köylülerin arama çalışmaları neticesinde bu sabah bulunan Bekir Güngör (64), Mehmet Ali Güngör (52), Bekir Akay (52) ve Sinan Birge (50)'nin sağlık durumlarının iyi olduğu gözlendi

Yaklaşık 20 saat haber alınamayan ve geceyi ormanda geçiren 4 şahsın hayatından endişe edildiği sırada, gelen haber en çok ailelerini mutlu etti. Sarp kayalık ve ormanlık alanda kaybolan, telefonları kapsama alanı dışında kalan şahıslar saat 09.00 sularında ailelerine kavuştu. Şahıslar, Turgutlu'ya bağlı Çıkrıkçı mahallesi Tarihi Köprü mevkisinde kendilerini bekleyen jandarma ve sağlık ekibi tarafından karşılandı. Kayıp şahıslar yakınlarına uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Kayıp şahısların kurtarılmasında büyük rol sahibi olan köy sakinleri, bu çalışmalarını cep telefonuyla görüntüledi. Yaşanan olay sonrası sağlık kontrolünden geçirilen 4 şahıs kendilerini kurtaran ekipler ve köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdi, kurtarıcılarına teşekkür etti. Ormanda mahsur kalan şahıslardan Mehmet Ali Güngör, dün doğa gezisine çıktıklarını belirterek "Havanın kararması ile birlikte durumumuzu riske atmamak için ateş yaktık ve sabahı bekledik bizi kurtaran ve mücadele veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

AFAD Manisa Bölge Şefi Binal Keskılıç da, "Dört vatandaşımızın gezme amacı ile çıktığı arazide kaybolduğu ihbarını aldık. Ekiplerimiz ile birlikte bölgeye intikal ettik. Dün gece saat 22.30'dan bu yana kararlı bir şekilde yapılan arama çalışmalarımız sonucu sabah saatlerinde Çıkrıkçı deresi göleti mevkisinde şahıslar bulunup 112 Sağlık ekiplerine teslim edilmiştir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Güngör Turgutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title