Haberler

Yırca'da Termik Santrali İçin Ağaç Kesimine Köylüler 'Dur' Dedi (2)

'suç DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ' Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarına başlamasına tepkiler sürüyor.

'suç DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılacak üçüncü termik santral için Kolin Şirketler Grubu'nun, acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinliklerde gece yarısı ağaç kesim çalışmalarına başlamasına tepkiler sürüyor. Köylülerin iş makinelerinin önüne geçip, çalışmaları engellemesine Greenpeace'in avukatı Deniz Bayram'dan destek geldi. Avukat Bayram, dozerlerle zeytin ağaçlarını kesilmesine tepki gösterip, bunun hukuka aykırı olduğunu söyledi. Zeytinliklerin termik santral için acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi için Danıştay'a da başvurada bulunduklarına dikkati çeken Bayram, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda yürütmenin duruldurulması için de başvurduk. Ancak, buna rağmen hukuksuz şekilde, henüz kamulaştırma sürecine yasal itiraz süreci içinde olunmasına, karşı tarafın acele kamulaştırma kararına karşın hukuki bir süreç başlatılmasına, köylülere usule uygun tebliğat yapılmamasına rağmen zeytinlik alanların çevresine Kolin Grubu tarafından tel örgü çekildiğini gördük. Tel örgü çekilmesine karşı, zetinlik alanlarının hiçbir şekilde zarar görmemesi için Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'ne koruyucu tedbirler almaları için başvurduk. Fakat, 2 gün önce dozerlerin zeytinlik alanlara gireceğine ilişkin bir bilgi üzerine buraya geldik. Dün (çarşamba) gece de Yırcalılar'la bir toplantı yapıp, 'Hukuki süreci daha fazla nasıl sürdürebiliriz. Bu dayanışmayı nasıl devam ettiririz' bunları konuştuk. Gece yarısı öğrendik ki dozerler zeytinlik alana girip, ağaçları kesmiş. Ne yazık ki 17 ile 20 yaşlarındaki 13 zeytin ağacını yerinden söküp, ezmişler. Buna ilişkin rapor ve tutanakları hazırladık. Bizler aynı zamanda buradaki Yırcalılar ile hukuk sürecini birarada götüren kişiler olarak hukuka aykırılık teşkil eden eyleme karşı suç duyurusunda bulunacağız."

MECBUREN 1.5 AY ERKEN HASAT

Dozerlerin girdiği bahçe sahiplerinden İsmail Çelik, "Dün gece saat 24.00 sıralarında zeytinliklerimeze dozerlerin girdiğini gördük. Önlerine geçip, bunca yıllık emeğimizin yok olmaması için ağaçların kesilmesine engel olduk. Herşey ağaç katliamının usulsüz olduğunu gösteriyor: Çünkü dozer operatörlerinin ifadeleri dahi alınmadı. Köylüye hiç arka çıkmıyorlar. 202 zeytin ağacım var. Bu ağaçlardaki mahsulümün telef olmaması için toplamaya başladım. Oysaki hasat için daha 1.5 ay vardı. "Ne çıkarsa artık' diyerek mahsülü topladık" dedi. - Nun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinlik Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title