Haberler

    Yıpranan Saçlarınız İçin Doğal Maske Önerileri

    Güncelleme:

    Boya, röfle, fön derken saçlarımızın ne kadar kuruduğunu ve yıprandığını biliyoruz.

    Boya, röfle, fön derken saçlarımızın ne kadar kuruduğunu ve yıprandığını biliyoruz. Peki vazgeçemediğimiz bu güzellik uygulamalarından saçlarımızı nasıl koruyabiliriz veya tekrar eski, sağlıklı haline nasıl getirebiliriz?

    Çözümü yine kimyasallarda aramak yerine en iyisi her zaman doğaya başvurmak... Evde kolayca uygulayabileceğiniz malzemelerle, yıpranmış, doğal yağını ve nemini kaybetmiş saçlarınız için doğal maske tarifleri...

    1) Yağ Maskesi: Zeytinyağı, kakao yağı, hint yağı, badem yağı ve hindistan cevizi yağının gücü saçlarınızın çok kısa bir zamanda sağlıkla parlamasını sağlar. Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz bu doğal yağlar, hem uygun fiyatlarıyla bütçenizi sarsmaz hem de ilk uygulamadan itibaren saçlarınızı dipten uca besler. Hazırlaması ise çok kolay... Bu yağlardan birer ölçek bir kapta karıştırıp, saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Geri kalan yağı saç uçlarına uygulayın. Bir havluyla saçlarınızı sarın. Mümkünse tüm gece bekletin, değilse 30-45 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

    2) Yumurta Maskesi: Yumurta yıpranmış saç tedavisinde uygulanabilecek en iyi gıdalardan biridir. Saçları güçlendirir, onarır ve parlatır. Ancak kuruduğunda saçlarınızı sertleştireceği için içerisine bal veya yoğurt ekleyerek harika bir tarif elde edebilirsiniz. 1 yumurtaya (sarısı ve beyazı dahil olmak üzere) 1 yemek kaşığı bal veya yoğurt veya her ikisinden de ekleyin. İyice karıştırın. Saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. Buharda birkaç dakika beklettiğiniz havluyla saçınızı sarın. 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

    3) Sirke Maskesi: Sirkenin alternatif tıpta ne kadar değerli bir gıda olduğunu bilirsiniz. Birçok şeye iyi gelir. Saçlarınıza da öyle... Özellikle parlaklığını yitirmiş saçlar için oldukça pratik bir çözümdür. Duşta saçlarınızın son durulama suyuna 1 fincan kadar (tercihen elma sirkesi) sirkeyi ilave edin. Koku kalacak diye endişelenmeyin. Kesinlikle kalmıyor.

    Tüm tarifleri saç uzunluğunuz ve gürlüğüne göre artırabilirsiniz. Uygulama olarak haftada iki gün yeterlidir. Maskelerin yanında, şampuanınıza ekleyeceğiniz çam terebentin yağı da saçlarınızı yumuşacık yapacaktır.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güzellik Kadın Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title