Haberler

Yılmazlar Holding: "İsrail'den Sonra Bir Darbe de Türk Hükümeti'nden"

Yılmazlar Holding Genel Müdürü Ahmet Arık, Yılmazlar İnşaat Grubunun İsrail Hesaplarına Konulan Tedbir Kararından Sonra Şimdi de İsrail'deki Faaliyetlerini Engelleme Yönünde Türk Hükümetinden Ağır Bir Darbe Geldiğini Savundu.

Yılmazlar Holding Genel Müdürü Ahmet Arık, Yılmazlar İnşaat Grubunun İsrail hesaplarına konulan tedbir kararından sonra şimdi de İsrail'deki faaliyetlerini engelleme yönünde Türk hükümetinden ağır bir darbe geldiğini savundu.

Yılmazlar Holding Genel Müdürü Ahmet Arık yaptığı yazılı açıklamada, Hükümet ve Başbakan'ın İsrail yerine ambargo'yu Yılmazlar Holding'e uygulama kararı aldığını ifade ederek, "İsrail'deki 16 yıllık başarıları ile göze batan ve 2005 yılında 400 Yahudi şirketini geride bırakarak İsrail'de yılın firması seçilen Türk şirketi Yılmazlar İnşaat Gurubu İsrail tarafından bir kısım hesaplarına el konulması olayından sonra şimdi de 800 çalışanının Türk hükümeti tarafından çalışma vizelerinin engellenmesi ve iptali nedeniyle Başbakan ve AK Parti hükümeti ile karşı karşıya geldi" dedi.

"İsrail'deki en büyük ve tek Türk şirketi durumunda olan Yılmazlar Holding şimdi Türk Hükümetinin hedefine girerek İsrail'de yürüttüğü projelerin bir bölümünde Savunma Sanayi Ofset kapsamında istihdam ettiği 800 çalışanın çalışma sürelerinin uzatılması talebi Türk Hükümeti tarafından gerekçesiz reddedilip engellenmeye çalışılıyor" diyen Arık açıklamasına şöyle devam etti:

"Firma 800 çalışanın aynı anda işten düşürülmesi durumunda yüzlerce milyon dolar zararla karşı karşıya kalacak. Böyle bir darbenin İsrail'den değil de Türkiye'den ve AK Parti hükümetinden gelmiş olması son derece üzücüdür. Hem çalışanlarımız hem de İsrail'de sektöre hükmeden tek Türk firmasının mağdur edilmesi ne anlama geliyor anlayabilmiş değiliz."

-"BU TAVIR YAHUDİ RAKİPLERİMİZE YARIYOR"-

Arık, İsrail'de zorluklar altında Türkiye'ye istihdam ve kazanç sağladıklarını belirterek, Başbakan ve hükümetin, kendilerini İsrail'e karşı mağdur edecek tavrını kabul edemeyeceklerini söyledi. Türk Hükümetinin bu tavrının ancak İsrail'deki Yahudi rakiplerine yardım ettiğini ve onları sevindirdiğini savunan Arık, "Umarız Sayın Başbakan İsrail tarafını memnun edecek bu davranıştan acilen döner. Aksi durumda İsrail-Türkiye arasındaki krizde kendi şirketini İsrail de batırmaya teşebbüs eden ve bu nedenle kendi vatandaşları tarafından protesto edilen ilk Başbakan ve hükümet olarak tarihe geçecektir" dedi. Arık açıklamasına şöyle devam etti:

"İsrail -Türkiye ilişkilerinde AK Parti Hükümetinin İsrail tarafını kayırıcı İsrail'deki kendi temsilci bir firmayı batırmaya yönelik tutumundan duyduğumuz rahatsızlık nedeni ile Türk hükümeti ve Sayın Başbakanı üç gün boyunca bin 500'den fazla çalışanımızla Türk Bayrakları ile Tel-Aviv Türk Büyükelçiliği önünde protesto edeceğiz."(ANKA)

(BR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title