Haberler

Yılmazlar Holding İşçileri, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na Dava Açtı

İsrail'de faaliyette olan Türk şirketi Yılmazlar İnşaat Gurubu'na bağlı 800 Türk çalışanı, Bakan Davutoğlu hakkında maddi tazminat davası açtı.

İsrail'de faaliyette olan Türk şirketi Yılmazlar İnşaat Gurubu'na bağlı 800 Türk çalışanın vizelerinin Mavi Marmara olayına bağlı olarak İsrail tarafından uzatılmamasına müdahale edilmediği gerekçesiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında maddi tazminat davası açıldı.

Yılmazlar İnşaat Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu hakkında her bir işçi adına fazlaya ait haklar saklı tutulmak üzere 1. 500 TL maddi tazminat davası açıldığı belirtildi.

Holding tarafından Bakan Davutoğlu'na gönderilen bir yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Arz ettiğimiz nedenlerle vizeleri uzatılmayan İsrail'de çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 800 işçi ile 100 teknik elemanın işlerine son verilerek Türkiye'ye dönmek zorunda kalacaklarından şimdilik 900 kişiyi temsilen 10 işçi adına şahsınıza fazlaya ait haklar saklı tutularak 1. 500. 00 TL tutarında tazminat davası açılmıştır. Şayet Bakanlığınızın duyarsızlığı devam eder ve İsrail Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli diplomatik girişimlerde bulunulmaz ve sözleşme hükümlerinin uygulanması temin edilmez ise ayrıca Mütekabiliyet esası çerçevesinde Türkiye'de faaliyet gösteren İsrail şirketleri ile Türkiye'de çalışan İsrail vatandaşlarının çalışmaları engellenmezse geriye kalan 790 işçi ve 100 Teknik eleman için de dava açılacağı hususunu bilgilerinize sunarım. "

Holding sorunun düzeltilmemesi ve aynı uygulamanın İsrail firmalarına burada yapılmaması durumunda, firmanın kapanan projelerden doğan zararları ve 17 yıldır elde etmiş olduğu pazardaki itibar kaybına bağlı zararları için de dava açılacağını kaydetti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title