Haberler

Yılmazköy'ün Minik Öğrencileri Soma İçin Kermes Düzenledi

Aydın merkez Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri yararına kermes düzenledi.

Aydın merkez Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, Soma'da hayatını kaybeden işçilerin aileleri yararına kermes düzenledi.

Küçük bir köy okulu olan Yılmazköy Ortaokulu 16 kişilik 5. Sınıf köy öğrencileri, kendi inisiyatifleri ile Soma'da şehit olan maden işçileri için kermes düzenledi. İzledikleri haberlerin etkisinde kalan ve etkilenen öğrenciler, onlara yardım etmek amacıyla evde annelerine yaptırdıkları yiyecekleri okul bahçesinde satarak elde ettikleri geliri Somalı şehitlerin ailelerine gönderdi.

Okul çalışanlarının da destek verdiği kermes ile ilgili olarak çocuklarının vicdanlarının devreye girmesinden dolayı da eğitimin çocuklar üzerindeki olumlu etkiler de eğitimcileri duygulandırdı. Okul öğretmenleri yaptıkları açıklamada; "Yetiştirdiğimiz yeni nesillerin bu şekilde duyarlı olması ve ellerinden geleni yapması doğru yolda olduğumuzu ve iyi bir nesil yetiştirdiğimiz konusunda bizleri sevindirmiştir. Öğrencilerimiz, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için gelişmiş ülkeler gibi tedbirlerin alınmasını ve böyle bir acının bir daha yaşanmamasını istiyorlar" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Soma Yerel Haberler

title