Haberler

Yılmaz: "Yolsuzluk Olsaydı Hizmet Gelmezdi"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Twitter’ın kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Biz Twitter’dan şunu istiyoruz, Amerikan mahkemelerinin kararına ne kadar saygılıysan Türk mahkemelerinin kararına da o kadar saygılı ol. Amerikan hükümetine ne kadar saygılıysan Türkiye hükümetine de o kadar saygılı ol” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Twitter'ın kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamada; "Biz Twitter'dan şunu istiyoruz, Amerikan mahkemelerinin kararına ne kadar saygılıysan Türk mahkemelerinin kararına da o kadar saygılı ol. Amerikan hükümetine ne kadar saygılıysan Türkiye hükümetine de o kadar saygılı ol" dedi.

30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta çalışmalarına devam eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kentteki bir düğün salonunda esnaf teşkilatıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltı programının ardından Zara ilçesine geçen Bakan Yılmaz, burada AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.

Seçim bürosu ziyaretinin ardından esnafı ziyaret eden Yılmaz, ziyaretler sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz'a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın siyasetin bu hafta yeni gelişmelere gebe olduğunu belirterek 'Erdoğan, 30 Mart'ta o koltuğunda oturamayacak. Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir' sözleri hatırlatıldı.

Yılmaz da; bunun Türkiye aleyhine kumpas kurmak isteyenlerin kimlerle işbirliği yaptığı, kimleri yanına aldığının, bu zincire kimlerin takıldığının göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, "Buna bir açıklama getirir mi, zırvat tevil götürmez, bu zırva aynen öyle. Bir değerlendirme gerektirir mi? Eğer bir değerlendirme yaparsak biz buna bir değer atfetmiş oluruz" dedi.

Milletin gerçeği bildiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yaparlarsa yapsınlar bu millet bu başbakanın kendisinin lideri olduğunu Türkiye'yi 200 yıllık devlet tarihinin en güçlü dönemine getirdiğini ve yıllardır 80 yılda yapılamayan hizmetlerin 8 katını kimi alanlarda 10 katını getirdiğini gördü. Eğer onların dediği gibi bir yolsuzluk, bir usulsüzlük olsaydı bunların hiçbirisi gelemezdi. Eğer biz milli geliri onlar 8 yıl çalıştı, 230 milyar dolar yaptılar, biz 10 yılda onların 3 katından fazla yaptıysak onlar demek ki geçmiş dönemi baştan sona hep soydular, çaldılar, çırptılar ki millete bir şey veremediler. Onun için biz diyoruz ki Allah için icraatlara bakın. Bu milletten topladığını geri millete kim daha çok yansıttı. Ona göre millet karar versin. Terazisi doğruysa kimsenin yanlış yapması mümkün değil. Biz bu millete güveniyoruz."

Bakan Yılmaz'a, Süleyman Şah türbesine yakın olan Hatay sınırındaki köylerin boşatılması soruldu. Bakan Yılmaz da bunlara şöyle karşılık verdi: "Güvenlik tedbiriyle ola ki karşı taraftan bir ateş geliyor. Bu ateşten dolayı da bizim vatandaşlarımız zarar görmesin diye bir güvenlik tedbiri olarak yapılmıştır. Bunu bu çerçevede görmek lazım."

Yılmaz, "Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz belli bir kesimden tepki geldi" sorusuna şöyle cevap verdi: "Biz, Twitter'dan şunu istiyoruz, Amerikan mahkemelerinin kararına ne kadar saygılıysan Türk mahkemelerinin kararına da o kadar saygılı ol. Amerikan hükümetine ne kadar saygılıysan Türkiye hükümetine de o kadar saygılı ol. Amerikan vatandaşları senin nezdin de ne kadar değerliyse Türkiye vatandaşlarının hak ve hukuku da senin nezdinde aynı değerde olursa Türkiye'de gelip çalışırsın, Türkiye'de veya senin yolların kanalların açık olur ama eğer ki Amerika'ya gelip de işte her türlü mahkeme kararlarına saygı gösterip Türk mahkemesinin kararını tanımam, bu beni ilgilendirmez, özgürlük, haktı hukuk tu dersen bunu da Türkiye'de kimse kabul etmez."

Bakan Yılmaz, daha sonra İmranlı ilçesine gitti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title