Haberler

Yılmaz: 'Türkiye'ye Bir Saldırı Olursa...'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’ye bir saldırı olursa NATO Washington Sözleşmesi’nin 5’inci maddesinin hükmünü yerine getirecektir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’ye bir saldırı olursa NATO Washington Sözleşmesi’nin 5’inci maddesinin hükmünü yerine getirecektir. Yeni genel sekreterde bunu açıkladı. Türkiye’ye bir saldırı olursa biz Türkiye’nin yanında oluruz diye. Dolayısıyla da Türkiye neden NATO üyesi bir saldırı olduğunun müttefik ülkeleri yanında görmek için bu sistem işler ve yürürlüğe girer” dedi.

Kurban Bayramı’nın üçüncü günü karayolu ile Ankara’dan, Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşma törenine Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Vali Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım katıldı.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, “Türkiye bir barış adası, huzur adası ve güven var. Hem 77 milyon Türk insanımızda var, birde kültür coğrafyamızda evlerinde, bahçelerinde, yurdunda ateş yananlar var. Evine ateş düşmüş bahçesinde yangın var, oradan buraya kaçanlar var, Ezidiler, Kürtler, Araplar, Türkmenler var. Gelenlerinde sayısı yaklaşık 1.5 milyon kişi belki de daha da artıyor. Bundan sonrada daha da devam edecek mi? Biz hem Irak’taki, hem Suriye’deki vahşeti, şiddeti önleyemezsek insan hakları ihlalini önleyemezsek hukuka aykırılıkları uluslararası toplum ile önleyemezsek bu devam edecektir. Peki, siz ne yaparsınız? Komşuda yangın çıkmış, komşu sizin bahçenize evinize gelmek istiyor kapıyı mı kapatırsınız? Yoksa geçici dünyada buda bir intiham çalan bu kapıyı kapatırsak biz bu sınavı kaybederiz” dedi.

Seçim dönemlerinde sonra seçim ekonomisi uygulamadıklarını belirten Yılmaz, "Enflasyon en son rakamlarında düşme eğiliminde çünkü biz hiçbir seçimde seçim ekonomisi uygulamadık. Çünkü biz seçimler için çalışanlar gelecek nesilleri kaybediyorlar onun için gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştığımızdan Cenab-ı Allah’a hamd olsun bu aziz millet her zaman altın ile bakırı, gümüş ile sahtesini her zaman birbirinden ayırt etti. Bir ülke düşünün ki Cumhurbaşkanı değişiyor, Başbakan değişiyor, Bakanlar Kurulu değişiyor kriz olmuyor. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir sistem oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar değişecek ekonomi de bir kriz ortamı olmayacak işte bu Türkiye’deki istikrarın güvenin göstergesidir. Bunu da sağlayan aziz milletimizin istikrardan güvenden yana tercihindendir” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

“TÜRKİYE’YE BİR SALDIRI OLURSA NATO’NUN ORTAK SAVUNMA SİSTEMİ DEVREYE GİRER”

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz bir gazetecinin “NATO’dan yapılan açıklamada gerekirse Türkiye’nin güvenliğini korumak amacıyla ittifakın kara birliklerini Türkiye’ye yönlendir gibi bir olasılığı var. Açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “NATO’nun 5’inci maddesi çok açıktır. İttifak ve müttefik birine bir saldırı olduğu anda bu saldırı bütün müttefik ülkelerin hepsine yapılmış gibi addedilir. Bu nedenle NATO’nun ortak savunma sistemi yürürlüğe girer ve Suriye ile ilgili olayların ilk başladığı andan itibaren biz NATO’dan ihtimalen ve planların hazırlanmasını talep ettik ve NATO da çeşitli alternatifleri göz önüne alarak bir plan hazırladı. Dolayısıyla Türkiye’ye bir saldırı olursa NATO Washington Sözleşmesi’nin 5’inci maddesinin hükmünü yerine getirecektir. Yeni genel sekreterde bunu açıkladı. Türkiye’ye bir saldırı olursa biz Türkiye’nin yanında oluruz diye dolayısıyla da Türkiye neden NATO üyesi bir saldırı olduğunun müttefik ülkeleri yanında görmek için bu sistem işler ve yürürlüğe girer” ifadelerini kullandı.

“SINIRIMIZDAKİ YANGINI EN AZ ZARARLA ATLATMAK İSTİYORUZ”

IŞİD’in Kobani’ye saldırısıyla ilgili Bakan Yılmaz, “Şimdi iki taraf çatışıyor. Biz şuanda sınırda bu yangının kendi ülkemize en az zararla, vatandaşlarımıza en az zararla bu yangını atlatmak istiyoruz ve ulusal toplum hareket ederek bu olayı en az zararla atlatırız bu bölgeye nasıl huzur ve barış getiririz diye bir çalışma başladı. İnşallah hayırla neticelenir hayırla neticelenmesi o coğrafyadaki Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Türkmenlerin, Süryanilerin, Ezidilerin herkesin menfaatine olur. Onun için bütün milletimizden destek ve dua bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UĞUR YİĞİT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Washington Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title