Haberler

Yılmaz Tunç Islah Çalışmalarını İnceledi

Güncelleme:

Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın Ulus Kozanlı Köyü Uluçay ve Kesercik dereleri ıslah çalışmalarında incelemelerde bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Ulus İlçe Başkanı Mustafa Kuru, İl Genel Meclisi Üyesi Musa Gürüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Uzun ile birlikte Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kozanlı köyü Uluçay ve Kesercik derelerinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları ve taşkın koruma tesisi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Bartın il merkezinde Kavallar Mahallesi Subalığı deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, Esentepe dere ıslah çalışmalarına da başladıklarını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, her iki derenin Bartın şehir merkezinde taşkınlara neden olduğunu, ıslah çalışmalarının ardından taşkın tehlikesinin de giderilmiş olacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın il merkezinin yanısıra ilçe ve köylerde de muhtelif dere ıslah çalışmalarının olduğunu belirterek, Arıt Beldesi Arıt çayı, Hasankadı Beldesi Günye deresi, Kozcağız Beldesi Sanayi Sitesi, Bartın Merkez 1 Sol Sahil Kaya kazısı inşaatı, Bartın İnkumu Yan dereleri, Bartın Gerişkatırcı Köyü arazileri, Ulus ilçesi Ulukaya köyü ve arazileri Uluçay, Koğura ve Haliloğlu dereleri, Bartın Merkez Kanlırmak bölümünde taş tahkimat çalışmaları, Alibaş Köyü dereleri, Bartın Derbent Köyü Kirenlik deresi, Epçiler Köyü Atak deresi, Sipahiler Köyü Kurudere, Kayadibi Kavlak Köyü Arıt çayı taşkın koruma tesisleri inşaatlarını tamamladıklarını söyledi.

Bartın Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı deresi taşkın koruma çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Abdipaşa Bahçecik köyü yaprak ve şimşir deresi taşkın koruma çalışmaları, Hasankadı Özbaşı köyü Aşağıdere Mumlar ve Iskalan dereleri ikmal inşaatı, Ulus ilçe merkezi Ulus çayı taşkın koruma çalışmaları, Kumluca Kızıllar köyü Aksu ve Uzundereler taşkın koruma çalışmaları, Ulus ilçesi Kozanlı köyü Uluçay ve Kesercik dereleri taşkın koruma çalışmaları ve Bartın İnkumu yan dereleri 2. Kısım taşkın koruma çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enver Yılmaz Kozanlı Bartın Ulus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title