Haberler

Yılmaz: "Suriye ve Irak'tan Ülkemize Gelmiş 2 Milyon Civarında Misafirimiz Var"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile UNDP Başkanı Helen Clark- Cevdet Yılmaz'ın konuşması- Helen Clark'ın konuşması Kalkınma Bakanı Yılmaz: - "Suriye ve Irak'tan ülkemize gelmiş 2 milyon civarında misafirimiz var"- "Türkiye, bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi" Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan 2 milyon civarında kişi olduğuna işaret ederek, "Türkiye, bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile UNDP Başkanı Helen Clark- Cevdet Yılmaz'ın konuşması- Helen Clark'ın konuşması Kalkınma Bakanı Yılmaz: - "Suriye ve Irak'tan ülkemize gelmiş 2 milyon civarında misafirimiz var"- " Türkiye, bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi" Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan 2 milyon civarında kişi olduğuna işaret ederek, " Türkiye, bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi" dedi.Bakan Yılmaz, Bakanlıktaki makamında, BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, UNDP ile Türkiye arasında uzun geçmişe dayalı, çok iyi ilişkiler olduğunu, bu iyi ilişkilerin artarak devam edeceğine inandıklarını vurguladı.UNDP'nin her geçen gün İstanbul'u daha etkili bir merkez olarak kullanmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Yılmaz, UNDP'nin, 2015 sonrası kalkınma hedefleri üzerinde yoğun gayret sarf ettiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye olarak bu sürece destek verdiklerini ifade etti.Bölgede yaşanan sorunlara ilişkin UNDP ile somut işbirlikleri yaptıklarına değinen Yılmaz, şunları kaydetti: "Suriye ve Irak'tan ülkemize gelmiş 2 milyon civarında misafirimiz var. Bununla ilgili Türkiye'nin çabalarını bütün dünya biliyor, takdir ediyor ama elbette dünyanın bu konularda daha fazla destek olmasını talep ediyoruz. Bu tür sorunlar aslında bütün insanlığın sorunları. Sadece bölgedeki ülkelere bırakılmaması gereken sorunlar. Türkiye bugüne kadar 5,6 milyar dolar bu konuda harcama gerçekleştirdi ama uluslararası alandan yeterince destek göremedi. Bir taraftan mültecilerin ihtiyaçları için diğer taraftan da mülteci sorununu yoğun yaşayan bölgelerin kalkınması, gelişmesi, bu tür hadiselerin getirdiği ilave yüklerin karşılanması bakımından uluslararası desteğin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konularda da UNDP ile güzel çalışmalar yaptık."UNDP Başkanı Helen Clark da Türkiye'nin çalışmalarına verdiği destekler için teşekkür etti.Türkiye'nin sadece finansal yardımda değil, aynı zamanda global kalkınma için diyalog ve müzakerelerde de yardımcı olduğuna değinen Clark, Türkiye'yle yeni bir dayanışma içinde olmaya çalıştıklarını belirtti. Clark, "Türkiye inanılmaz şekilde çatışmalardan kaçan Suriyeli ve Iraklı mültecilere kendi başına kucak açmaktadır. Bu kabul edecek bir durum değil. Bu konuda global olarak ne yapabiliriz ona bakacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Türkiye Suriye Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title