Haberler

Yılmaz: "Siyasi İstikrarı Bozmaya Çalışıyorlar"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 17 Aralık operasyonuna ilişkin bir soruya şöyle karşılık verdi: “Türkiye bütün bu başarıları siyasi istikrar ve güçlü hükümetle sağladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 17 Aralık operasyonuna ilişkin bir soruya şöyle karşılık verdi: "Türkiye bütün bu başarıları siyasi istikrar ve güçlü hükümetle sağladı. Dolayısıyla Türkiye'nin bu siyasi istikrarını bozup önünü kesmeye çalışanlar var."

Bakan Cevdet Yılmaz, ayrıca, son demokratikleşme paketinde yer alan nefret suçlarıyla mücadelenin özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde yaşayan insanlar açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tunceli Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Hakan Yusuf Güner ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz'a, valilikte çeşitli hediyeler verildi. Vali Hakan Yusuf Güner'den il hakkında brifing alan Bakan Yılmaz daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ak Parti hükümeti döneminde Tunceli'ye önemli yatırımlar yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, "Çok yatırım yaptık emin olun. Devlet olarak hiçbir hükümetin vermediği önemi biz verdik. Diğerleri laf ettiler, slogan söylediler, ideolojik söylemlerde bulundular. Ama biz samimiyetle çalışarak Tunceli'ye hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yatırımlarda sağlanan huzur ve barış sisteminin önemli olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, bu huzur ortamının titizlikle korunması gerektiğini şöyle dile getirdi: "Çözüm sürecine hep birlikte destek olmamız lazım. Bunu sabote etmeye çalışanlara da hep birlikte karşı çıkmamız lazım."

Son demokratikleşme paketinin önemli olduğunu kaydeden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bunun çok önemli olduğunu şöyle anlattı: "Demokratikleşme paketimiz geçti biliyorsunuz. Bu çok çok önemli. Türkiye son on yılda gerçekten demokrasi anlamında çok farklı bir yere geldi. Her kesim için bunu söylüyorum. Muhafazakar, dindar kesimin, Alevi kesimin, Romanların, Gayrimüslimlerin, Kürtlerin, Zazaların birçok sıkıntısı giderildi. Son demokratikleşme paketi de önemli yenilikler getiriyor. Artık Türkçe dışında dillerde de propaganda imkanı oluyor."

Pakette yer alan nefret suçlarıyla mücadelenin son derece önemli olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nefret suçlarıyla, ayrımcılıkla ilgili çok önemli düzenleme getiriyoruz. Bu özellikle bu bölgede yaşayan insanlarımız için çok çok önemli. En fazla hakarete, ayrımcılığa, dışlamaya uğrayan kim varsa muhafazakarlar, Aleviler, Romanlar, kim varsa bu düzenlemeden en fazla bu kesimler faydalanacak. Yine nefret suçlarıyla, ayrımcılıkla mücadele getiriyoruz. Bunlar inşallah Türkiye'nin demokratikleşme standartlarını çok daha üst düzeye çıkaracak bir takım tedbirler olacak. Bunlar bitmeyecek devam edecek. Bu paket ne ilk ne de son demokratikleşme paketimiz olacak. Bu süreç devam edecek. Her geçen yıl Türkiye daha da demokratikleşecek."

İŞİMİZ TÜRKİYE'NİN KALKINMASI

Bakan Yılmaz, Alevi meselesi konusunda da Bekir Bozdağ başkanlığında çalışma yapıldığını ve bunun yakın zamanda kamuoyuna açıklanacağını söyledi. 17 Aralık operasyonuna ilişkin bir soruya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şöyle karşılık verdi: "Türkiye'yi engellemeye çalışanlar şunun farkında. Türkiye bütün bu başarıları siyasi istikrar ve güçlü hükümetle sağladı. Dolayısıyla Türkiye'nin bu siyasi istikrarını bozup önünü kesmeye çalışanlar var. Bu Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, Türkiye meselesi. Türkiye'nin eski koalisyon dönemlerine dönmesi, kaotik bir ortama girmesi, istikrarsız bir yapıya gitmesi için çaba sarfedenler var. Ama ben inanıyorum ki halkımız 30 Mart seçimlerinde bütün Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışanlara en güzel cevabı sandıklarda verecektir. Bazı geçici etkilenmeler olabilir, gündemimizi karıştıran işler olabilir. Ama bizim asıl işimiz Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalkınmasıdır."

Bakan Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından yeni yapılan devlet hastanesi ile Tunceli Üniversitesi kampüsünde de incelemeler yaptıktan sonra seçim irtibat bürosunun açılışı için Pertek ilçesine gitti. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tunceli Valiliği Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title