Haberler

Yılmaz Özdil, Talimatla İfade Verdi

Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil, Soma'daki maden faciasının ardından bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle "kişinin hatırasına hakaret" suçundan hakkında açılan dava kapsamında, talimatla ifade verdi.

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasına, Özdil avukatıyla katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Özdil, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, yazılı savunma sundu.

Yılmaz Özdil, yazılı savunmasında, 17 Mayıs 2014 tarihinde Halk Tv'de yayınlanan bir programa telefonla bağlanarak yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında kamu davası açıldığını aktardı.

Söz konusu suçlamayı kabul etmediğini belirten Özdil, "Şikayet konusu konuşmam bir bütün olarak, kırpılmadan dinlenildiğinde hiçbir şekilde suç işleme kastım olmadığı, aksine yaşanan bu elim olaya karşı içinde yaşadığım üzüntü ve kızgınlık çok net bir şekilde anlaşılacaktır. Halk Tv'deki konuşmamda kesinlikle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya ölenlerin anısına hakaret etmek gibi bir kastım yoktur" ifadesini kullandı.

Konuşmasında siyasi bir eleştiride bulunduğunu savunan Özdil, şunları kaydetti:

"Benim baba ocağım olan topraklarda gerçekleşen bu son derece elim olay sonrasında ölen vatandaşlarımızın ölümlerine 'müstahak' demem akıl ve izan dışıdır. Konuşmamdan böyle bir anlam çıkarılmaya çalışılmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Hükümet tarafından bu olayın normal ve beklenen bir olay olarak algılanmasına, kamuoyunda da böyle bir algı oluşturulmasına karşı tepkimi ortaya koydum."

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yılmaz Özdil Soma Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Biz Yılmaz özdil nasıl biri olduğunu biliyoruz onun ülke sevdalısı olduğu bir gerçektir. sizler nasıl isterseniz deyerlendirin kafanıza göre

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title