Haberler

Yılmaz: "Mut Belediyesi'ni 28 Milyon Lira Borçla Devraldık"

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Belediyesi'ni 28 milyon 7 bin 555 TL borçla teslim aldıklarını belirterek, sadece temizlik ve itfaiye gibi zorunlu hizmetleri verebildiklerini söyledi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Belediyesi'ni 28 milyon 7 bin 555 TL borçla teslim aldıklarını belirterek, sadece temizlik ve itfaiye gibi zorunlu hizmetleri verebildiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçiminden sonra devraldıkları Mut Belediyesi'nin 28 milyon TL'lik borcu yüzünden hizmet götüremeyecek durumda oldukların bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istediklerini söyledi. Alacaklıların kapıyı çaldığında belediyeyi kilitlememe adına kredi çekmek için meclis üyelerinden yetki istediğini söyleyen Yılmaz, yapılan oylamada meclis üyeleri, bankadan kredi çekmeyi oy birliği ile kabul etti.

Başkan sözlerine şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Kanunu çerçevesinde Göksu Beldesi'nden ve köylerden devrolan borçlarla birlikte belediyenin 01 Nisan 2014 tarihi itibariyle Maliye, SGK, bankalar, Tedaş ve esnafa olan toplam 28 milyon borç bulunduğunu belirten Yılmaz, "Borçlar nedeniyle sadece temizlik, itfaiye gibi zorunlu hizmetleri verebiliyoruz. Bunların dışında büyük araçlarımızla hizmete yönelik çalışmalara henüz başlayamadık. Borçları ödemede de önceliğimiz emeğe ve alın terine saygımız nedeniyle her zaman çalışanlar oldu ve olmaya devam edecek."

Belediyenin sözleşme imzaladığı taşeron firmalarda gerekenden fazla çalışanın bulunduğunu, önümüzdeki günlerde de bu sayının azaltılacağını söyleyen Yılmaz, "Amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil. Ancak şirketler aracılığıyla haddinden fazla eleman çalışıyor. Bu da belediyemizin ekonomik yükünü artırıyor. Eğer böyle devam edecek olursa İller Bankası'ndan belediyemize düşen pay kadrolu ve şirket elemanlarına yetmiyor. Bu nedenle şirketlerde çalışan eleman sayısını azaltma yoluna gideceğiz. İki ay içerisinde borçların bir kısmını ödeyerek yatırıma geçmek istiyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mut Belediyesi Nebi Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title