Haberler

Yılmaz Güney Ailesinin "Sahtecilik" Davası

Yılmaz Güney'in kızı Güney Pütün'ün, babasından miras kalan şirketin genel kurul toplantılarında imzasının haberi olmadan kullanıldığı iddiası üzerine üvey annesi Jale Fatma Pütün hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, şikayetçi Güney Pütün ile sanık Jale Fatma Pütün'ün avukatı katıldı.

Şikayetçi Pütün, 1981'den beri Fransa'da yaşadığını ve babasının 1984'te vefat etmesinden sonra "Güney Filmcilik" isimli şirketin kurulduğundan haberdar olduğunu belirterek, "1981-2002 yılları arasında Türkiye'ye hiç gelmedim. Sonrasında hemen her yıl ve bazen yılda bir kaç kez geldim. Şirketin genel kurul toplantılarından haberim olmamıştır. 2011'de yaptığım araştırma sonucu, genel kurul toplantılarına bizzat katıldığım ve bizzat imza attığıma dair tutanaklar tutulduğunu, toplantılarda var gösterildiğimi öğrendim" diye konuştu.

Toplantılar için kimseye vekaletname vermediğini belirten Pütün, şirket genel kurul toplantılarında haberi olmadan payının azaltıldığını savundu. Pütün, "Fatma Hanım'ın bu işleri yaptığını düşünüyorum. Hisse payım azaldığı, maddi ve manevi zarara uğradığım için şikayetim sürmektedir" dedi.

" Yılmaz Güney'in eserlerini yaşatmak için çabalıyordu"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen emekli mali müşavir Mehmet Çetin Sönmez, 8 yıl boyunca şirkette mali müşavirlik görevi yaptığını ve genel kurul toplantılarında bulunduğunu ifade ederek, Güney Pütün'ün yerine kimin imza attığını bilmediğini ve toplantılarda kendisini hiç görmediğini söyledi.

Sönmez, "Jale Fatma Pütün çocuklarının şirket işleriyle ilgisiz kaldığından yakınıyordu. Çok fazla çaba harcıyordu. Sadece Yılmaz Güney'in ismini ve eserlerini yaşatmak için çabalıyordu" diye konuştu.

Sanık Pütün'ün avukatı Nuray Özdoğan, müvekkilinin hastalığı nedeniyle duruşmaya gelemediğini belirterek, hastalıkla ilgili raporu mahkemeye sundu.

Davaya  ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanığı mazeretli sayıp, bir dahaki duruşmaya gelmemesi halinde hakkında yakalama emri çıkartılacağı konusunda uyarı bulunan tebliğname yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Yılmaz Güney'in (Pütün) kızı Güney Pütün ile Güney'in eşi olan sanık Jale Fatma Pütün'ün 9 Eylül 1984 yılında vefat eden sanatçı Yılmaz Güney'in varisleri oldukları hatırlatılıyor.

Güney Filmcilik şirketinin miras yoluyla ortağı şikayetçi Güney Pütün'ün, Fransa'da yaşadığı halde şirketin 24 Kasım 2005 ile 27 Mart 2009 tarihlerinde yapılan genel kurul toplantılarında var gösterilerek yerine imza atıldığı aktarılan iddianamede, toplantıda şikayetçinin ikamet eder gösterildiği Bebek'teki adresinin de hayali olduğu ifade ediliyor.

Sanık Jale Fatma Pütün'ün 22 Mayıs 2014'te verdiği ifadede, "Yılmaz Güney'in adını yaşatabilmek için Türkiye'ye döndükten sonra şirketi canlandırdığı, hiç bir zaman kar etmeyen şirkette kar dağıtamadıkları, her zaman irtibatlı olduğu şikayetçiye ilgili bilgileri aktardığı ve tek amacının Yılmaz Güney'in anısını canlı tutmak olduğu" beyanında bulunduğu anlatılan iddianamede, Pütün'ün, "şikayetçi Güney Pütün'ü yurtdışında olduğu için 2005 ve 2009 yıllarındaki genel kurul toplantılarında hazır gösterdikleri, amacının sahtecilik olmadığı" savunmasını yaptığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Pütün'ün "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2,5 yıl ile 8 yıl 9 ay, "kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek" suçundan 7,5 ay ile 5 yıl 3 ay olmak üzere 3 yıl 1,5 ay ile 14 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Güney Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title