Haberler

Yılmaz Dsyb Süt Toplama Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Müdür Yardımcısı Naci Gün, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği süt toplama merkezini ziyaret ederek Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ile görüştü.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Müdür Yardımcısı Naci Gün, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği süt toplama merkezini ziyaret ederek Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay ile görüştü. Süt toplama merkezi hakkında Başkan Günay'dan bilgi alan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, merkezin Erzincan'a büyük yarar sağladığını belirtti.Tesis hakkında bilgi veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak yetiştiricilere birçok hizmet sunduklarını söyledi. DSYB Başkanı Faruk Günay, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak yetiştiricilere veterinerlik hizmetleri, küpeleme hizmetleri, suni tohumlama hizmetleri, tarımsal destekleme hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmet götürdüklerini kaydetti. Erzincan'da üretilen sütün pazarlama sorununu çözmek maksadıyla Sivas Erzincan Kalkınma Projesi Süt Stratejik Yatırım Planı kapsamında süt toplama zinciri kurduklarını söyleyen DSYB Başkanı Günay, şu anda Merkez ilçeye bağlı 65 köyde süt topladıklarını söyledi. Eylül ayı itibarıyla günlük 15 ton süt toplayarak toplanan sütü Trabzon ilindeki bir firmaya sattıklarını belirten Günay, bu hizmetlerinin giderek büyüyeceğini söyledi. Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak hazırladıkları ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)'ın desteklediği 'Ürettiğim Çiğ Sütün Kalitesine Güveniyorum' projesi kapsamında Erzincan'da Süt Analiz Laboratuvarı kuracaklarını söyleyen Başkan Günay Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olan süt analiz laboratuvarının Erzincan'ın yanı sıra çevre il ve ilçelere de hizmet vereceğini söyledi. Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, kuruluş çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanılan süt toplama merkezi bünyesinde bulunan süt analiz laboratuvarının Eylül ayı itibariyle faaliyete geçeceğini belirtti. Süt analiz laboratuvarını kurmalarındaki amacın her geçen gün süt üretimi artan Erzincan'da kaliteli süt üretmek ve süt üreticilerini desteklemek olduğunu ifade eden Başkan Günay,Laboratuvar ile tüm Erzincan'daki sütlerin analizlerinin yapılacağını ve aynı zamanda bunun bir teşvik görevi göreceğini söyledi. Kuruluş çalışmaları devam eden süt analiz laboratuvarının Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Günay,Alınacak olan mobil süt analiz cihazlarıyla saha şartlarında ileri düzey süt analizleri yapan cihazlarla da laboratuvar ortamında, süt üretimi yapan işletmelerden süt numuneleri alınarak analizlerinin yapılacağını kaydetti. 5 personelin görev yapacağı süt analiz laboratuvarı Erzincan başta olmak üzere Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin ve Tunceli illerine de hizmet verecek.

HAYVANCILIK EL BİRLİĞİ İLE GELİŞECEK

Erzincan DSYB'nin çalışmalarını yerinde inceleyen Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz DSYB'nin son derece önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, Erzincan'da sektörün gelişmesi için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayvancılığın geliştirilmesi, üretim ve kalitenin artırılması için uyguladığı politikaların, verdiği destekleme, teşvik ve hibelerin önemine değinen Yılmaz, hayvancılığın gerek Erzincan'da gerekse Türkiye genelinde geliştiğini söyledi. Üretici ve yetiştirici birliklerinin iyi yönetildiğinde, çiftçilerin bu birlikler çatısı altında toplandığında son derece iyi sonuçların alındığını söyleyen Yılmaz, DSYB'nin bu konuda iyi bir örnek olduğunu söyledi. Üretici ve yetiştirici birliklerine desteklemeye ve işbirliğine devam edeceklerini söyleyen Sırrı Yılmaz, el birliği ile hayvancılığı geliştireceklerini kaydetti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faruk Günay Erzincan Sivas Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title