Haberler

Yılmaz'dan Gencer ve Tanır'a Tepki

Antalyasopr Vakfı eski Başkanı Ali Yılmaz, 25 Haziran’da gerçekleştirilecek Antalyaspor Derneği Genel Kurulu ve 30 Haziran’daki olan Antalyaspor A.Ş. Genel kurulu öncesi Gültekin Gencer ve Nafiz Tanır’a tepki gösterdi.

Antalyasopr Vakfı eski Başkanı Ali Yılmaz, 25 Haziran'da gerçekleştirilecek Antalyaspor Derneği Genel Kurulu ve 30 Haziran'daki olan Antalyaspor A.Ş. Genel kurulu öncesi Gültekin Gencer ve Nafiz Tanır'a tepki gösterdi.

Antalyaspor A.Ş'nin son yapılan mali kongresinde Türk Ticaret Kanunu'nun 437. maddesi gereği inceleme yetkisinin kendisine verildiğini hatırlatan Ali Yılmaz, "Ancak aradan geçen 1.5 aylık süre zarfına rağmen bu yetki Gültekin Gencer başkanlığında Antalyaspor A.Ş tarafından kullandırılmadı. Yaklaşık 15 gün önce noter huzurunda Antalyaspor A.Ş'ye ihtarname göndererek bana verilen yetkinin kullandırılmasını istedim. 25 Haziran'da yapılacak olan Antalyaspor Kulübü Derneği seçiminden önce bu yetkimi kullanmak istediğimde 10 günlük bir süreye ihtiyacım olduğunu açıklamıştım. Ancak, Antalyaspor A.Ş'den şahsıma gelen cevapta bana verilen yetkinin Kulüp Derneği seçiminden sonra (28 Haziran) ve sadece 1 gün ile sınırlandırıldı" dedi.

ANTALYASPOR'UN ZARARA UĞRATILDIĞI İDDİASI

Antalyaspor A.Ş'de hesapların incelenmesinin engellendiğini ileri sürüne Yılmaz, şunları söyledi:

"Antalyaspor A.Ş'de hesapların incelenmesini engellemek bana göre Kulüp Derneği Başkanı Nafız Tanır ve Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer'in işbirliğinin ispatıdır. Antalyaspor'a zarara uğratanlardan ve buna göz yumanlardan hesap soracağız, gerekirse yüce yargıya gideceğiz. Kaçamayacaklar, hesap verecekler. Bu yüzden ilgili sorumlu kişiler korkuyor. Antalyaspor A.Ş Başkanı Gültekin Gencer, 25 Haziran'da yapılacak Kulüp Derneği seçiminde Nafız Tanır'ı desteklediği bilinmekte ve görülmektedir. Bununda amacı 2016 yılının ibra edilmesi ve inceleme yetkisinin kimseye verilmemesidir. Çünkü hem 2015 hem de 2016 yıllarında Antalyaspor'un kasasından çıkan menajerlik komisyon ücreti 20 milyon liranın üzerindedir. Bunu da Kulüp Derneği Başkanı Nafız Tanır bilmesine rağmen saklayıp, farklı beyanatlar vermektedir. Gültekin Gencer'in son basın toplantısında Nafiz Tanır ile birlikte kurguladıkları mizansendir. Birlikte hazırlamışlardır. Amaçları Nafiz Tanır'ın Dernek başkanı olarak kalmasıdır. İki isim geride kalan 3 yılda ekonomik olarakta güçlenmiştir. Kısa sürede yeni yönetimin aleyhine örgütlemeler yapıp maçlarda bağırtacaklar ve kaos isteyeceklerdir. Bunu da şimdiden başlamışlardır. Amaçları tekrar Antalyaspor'u ele geçirmektir."

ETO'O TRANSFERİ

Daha önce kongrede ve çeşitli ortamlarda özellikle Nafiz Tanır tarafından kandırıldığını iddia eden Yılmaz, "Eto'o transferinde Gültekin Gencer hem Dernek hem de Vakıf yöneticilerin yer aldığı ortak toplantıda, 'Eto'o için 1 kuruş bile kulübün kasasından para çıkmayacak, menajerlik ücreti de her yıl oynarsa taksitler halinde ödenecek' demişti. Ancak menajerlik ücretinin 1 milyon senet ve nakit olarak verildiği ortaya çıkmıştı. Bu paranın 400 bin Euro'su Eto'o'nun gerçek yabancı menajerine geri kalan 600 bin Euro'luk kısmı Metin Korkmaz'ın birlikte iş yaptığı menajere verilmiştir. Nafiz Tanır ise buna seyirci kalmıştır. Aisati transferinde 100 bin Euro kaybolduğu bilgisi geldi. Nafız Tanır'a 'Nedir bu' diye sordum. Cevabı, 'Olur böyle şeyler, satışı için gerekliydi' şeklinde oldu" ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR'UN PARALARI KULLANILDI İDDİASI

Gültekin Gencer ve şirketlerinin Antalyaspor'un paralarını alıp kullandığını duyduğunu dile getiren Yılmaz, "Nedir diye sordum Nafiz Tanır'a, 'Merak etme' diyerek cevap verdi. Antalyaspor A.Ş'den şahsım adına 100 bin Euro para çıkışı olduğunu tespit ettim. Muhasebeci Mehmet Çelik bizzat getirdi verdi bana. Yanlış olmuştur dedim evrağı iade ettim. Sonradan araştırdım evrağı tekrar geri istedim ancak verilmedi. Semih Şentürk, Erman Kılıç ve birçok transferde yaşanan çirkin menajerlik ilişkilerini, 3 liraya imza atacak futbolcular kirli pazarlıklar sonunda 5 liraya imza attıklarını, kabul etmeyenlere Antalyaspor'a transfer edilmediğini Nafiz Tanır'a defalarca bahsettim. Yusuf Şimşek'in 3 yıllık imzasında Metin Korkmaz'a 450 bin lira menajerlik parası veriliyormuş dedim. Nafiz Tanır ise bilmiyorum, araştırayım bakayım deyip geçiştirdi. Nafız Tanır, önceki sezon Play off'tan Süper Lig'e çıktıktan sonraki kongrenin hemen akabinde bu tür olayları, kirli ilişkileri 'Kamuoyun değil, Gültekin, sen ve ben konuşup aramızda halledelim' diyerek bir nevi ortaklığa davet etti. Antalyaspor'a maddi ve manevi elimden gelen katkıyı veren bir fert olarak camiamızdan Nafiz Tanır'a güvendiğimden dolayı ilk 1.5 yıl hiçbir araştırma ve sorgulama içerisinde olmadığından için özür diliyorum" diye konuştu.

Nafiz Tanır'ın Dernek Başkanlığı adaylığından çekilmesini isteyen Yılmaz, "Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, tüm bu yaşananlardan sonra affını istemeli ve Dernek başkanlık adaylığından çekilmelidir. Aksi takdirde sağduyulu Antalyasporlular karşısında çıkacak ve aday olacaktır. Bu süreç Antalyaspor'a zarar verebilir. Antalyaspor'a zarar vermemek ve camianın daha fazla tepkisini almamak hem kendi vicdanı için hem de yeni gelecek A.Ş yönetimin rahat çalışabilmesi için Nafiz Tanır, 25 Haziran'da yapılacak kongrede aday olmamalıdır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gültekin Gencer Antalyaspor Tanır Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title