Haberler

Yılmaz: ''Başbakanımıza, Türkiye'nin istikrarına, çözüm sürecine, huzur ortamına saldırıyorlar'' -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Son yaşadığımız tartışmalarla bu seçim yerel seçim noktasını geçti. Başbakanımıza, Türkiye'nin istikrarına, çözüm sürecine, huzur ortamına saldırıyorlar, süreci sabote etmeye çalışıyorlar" dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl'deki temasları kapsamında partisince Sancak beldesinde düzenlenen mitingde, AK Parti'nin laf ve slogan partisi değil, icraat ve hizmet partisi olduğunu söyledi.

Bu nedenle "Daima millet, daima hizmet" dediklerini ifade eden Yılmaz, bu kapsamda Sancak beldesinin altyapı çalışmalarının tamamlandığını, bazı köylerde köy içi parke taşı döşendiğini, köylere içme suyu götürüldüğünü, sulama suyu götürmeye başladıklarını belirtti.

Yerel yönetimle merkezi yönetim el ele verdiğinde, gönül gönüle olduğunda hizmetin bereketinin arttığına dikkati çeken Yılmaz, "Altyapı nankör bir yatırımdır. Yer altında olduğu için nerede yatırım yapıldığı görülmüyor. Başkaları yerin üstünde duruyorlar ama çalışmıyorlar. Biz hem yerin altında hem yerin üstünde çalışıyoruz. AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özellik, yapamayacağı şeylerin sözünü vermemesi, verdiği sözü de yerine getirmesidir" diye konuştu.

Yılmaz, AK Parti Sancak Belediye Başkan adayı Nusret Koçin'e destek isteyerek, "Bakın siyasette bir gerçek var. Siyasetçinin sermayesi nedir? Verdiğiniz oylardır. Siz ne kadar çok oy verirseniz, Nusret beye ne kadar çok destek verirseniz, onun başı daha fazla dik olur" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, uzun vadede Bingöl'ü Erzincan'a bağlayacak yol projesi yapacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bingöl Sancak arası yolumuzu nispeten iyileştirdik. Tam arzu ettiğimiz gibi değil elbette. İnşallah uzun vadede niyetimiz Bingöl'ü Erzincan'a bağlamak. Bu kapsamda sadece Kiğı ile Yedisu arasında bir proje başlattık. Bu projenin bedeli 300 trilyon. Kiğı'yı, Yedisu'ya bağlayacağız. Ondan sonra Yedisu'yu Allah'ın izniyle Erzincan'a bağlayacağız. Böylece bu kuzey tarafımız çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Buraların geleceği buna bağlı. Hemen bitmesini beklemeyin, adım adım yapacağız. Gelecek nesiller için çok farklı bir bölge olacak buralar."

- "Son bir ayda 10 bin insan Bingöl Havaalanını kullandı"

Eskiden üniversite bulunmayan Bingöl'de, şimdi 9 bin öğrencisi olan bir üniversite olduğunu anımsatan Yılmaz, Bingöl'ün havaalanına da kavuştuğunu belirtti.

"Allah'a şükür şimdi Bingöl'de bir havaalanımız var. Artık yurt dışında olanlar, İstanbul'da ve başka yerlerde olanlar uçağa binip Bingöl'e geliyor. Buradaki akrabalarını görüp, geri gidebiliyor. Bu bir nimet değil mi? Sadece son bir ayda 10 bin insan Bingöl Havaalanı'nı kullandı" diyen Yılmaz, AK Parti hükümeti olarak kız öğrencilerin barınması için yurt, pansiyon yaptıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, hiçbir çocuğun okul dışında kalmasını istemediklerini kaydederek, "Bakan olur olmaz Bingöl'e yaptığım ilk iş bir kız öğrenci pansiyonu yapmaktı. Kızlarımızı iyi okutalım. Sadece erkeklerin okuması olmaz. Onları da okutmamız lazım. Bizim en değerli gücümüz insanımızdır. İnsanımızı iyi eğitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

- "Bu seçim Türkiye'nin kader seçimi"

Yılmaz, 30 Mart'taki seçimlere ilişkin, " Türkiye'de neler yaşandığını görüyorsunuz. Son yaşadığımız tartışmalarla bu seçim yerel seçim noktasını geçti. Başbakanımıza, Türkiye'nin istikrarına, çözüm sürecine, huzur ortamına saldırıyorlar, süreci sabote etmeye çalışıyorlar. Birileri, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, güçlenmesinden, kardeşliğinden rahatsız oluyor ve türlü oyunlar yapıyorlar" dedi.

30 Mart'taki seçimin genel seçimin de ötesinde adeta bir referandum haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hepimiz şuna karar vereceğiz, başbakandan mı yanayız, başbakana saldıranlardan mı yanayız? Allah'ın izniyle Sancak, Bingöl başbakandan yana olacak. 30 Mart Türkiye'nin kader seçimidir. Türkiye'nin bundan sonraki rotası 30 Mart'ta belirlenecek. Biz kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz. Görüşü ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin hepsi bizim insanımız ama bu seçim biraz farklı. Bu seçim başbakan, AK Parti ile ilgili bir seçim. Bu seçim Türkiye'nin kader seçimi. Türkiye'nin rotasını çizecek bir seçim. Bu seçimde lütfen küçük meseleleri, küçük kavgaları, kırgınlıkları bir tarafa bırakalım. Çünkü bu seçimde başbakanımıza oy vereceğiz. Başbakanımızın arkasında duracağız. Niçin böyle yapacağız? Dünyada başı dik olsun, başka ülkeler, ülkemizi boyunduruk altına almasın. 30 Mart'ta çözümden mi yanayız, kavgadan mı yanayız? Bunun kararını vereceğiz. Allah'ın izniyle çözümden yanayız."

- "Yaşlılar eski Türkiye'yi bildiklerinden AK Parti'ye oy veriyor"

Bakan Yılmaz, "Yaşlılar eski Türkiye'yi bildiklerinden AK Parti'ye oy veriyor" ifadelerini kullanan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar eski Türkiye'yi gerçekte yaşadılar. Hastane kapılarında, okullarda çekilen çileyi, yasakları en iyi onlar biliyor. Başörtülü kızlarımızın üniversite kapılarından döndüğü günleri en iyi onlar biliyor. İnsanların anadillerini konuşamadığı, kuytu köşelerde giz saklı konuştukları günleri en iyi onlar biliyor. Dolayısıyla demokrasideki ilerlemeyi de ekonomide ve sosyal politikalardaki ilerlemeyi de en iyi onlar biliyor. Biz dullara, garip, gurebaya yardım ediyoruz ve onların dualarıyla Türkiye büyüyor gelişiyor. Bundan sonra da halkın iktidarı olmaya devam edeceğiz. Milletimizin değerlerine saygılı olacağız ve milletimize hizmet edeceğiz. Geçmişte de çok hükümetler geldi, geçti fakat 3 ismi hiç unutmuyoruz değil mi? Birincisi Menderes, ikincisi Özal, üçüncüsü Recep Tayyip Erdoğan."

Yılmaz, daha sonra Kiğı ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Yılmaz Bingöl Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title