Haberler

Yılkı Atları Koloni Halinde Görüntülendi

Güncelleme:

Van'da bakılamadıkları için düze bırakılan ve zamanla gruplar oluşturan yılkı atları, dağların eteklerine kadar inerek ilk kez koloni halinde görüntülendiler.

Van'da, havaların ısınmasıyla yüksek kesimlerde su bulmakta zorlanan ve dağların eteklerine kadar inen yılkı atları kolonisi görüntülendi.

İLK KEZ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİLER

Gevaş'a 50 kilometre mesafede bulunan İnköyü'nün Dereboynu ve Ağin koylarındaki yüksek kesimlerde yaşayan ancak bugüne kadar görüntülenemeyen yılkı atları, ilk kez kalabalık grup halinde objektiflere yansıdı.

ÖĞLEN SAATLERDE DÜZLÜK ALANLARA GELİYORLAR

Hava sıcaklığının yükseldiği öğle saatlerinden zirveden düzlük alanlara gelen atlar, yavrularıyla bir süre dağın eteklerinde kaldıktan sonra barındıkları bölgelere gitti. Köylülerden Engin Avcı, AA muhabirine, uzun zamandır bölgedeki yüksek kesimlerde yaşayan atları yılın belirli dönemlerinde görebildiklerini anlattı.

"ÇOK ÖZEL HAYVANLAR"

Yılkı atları sayısının 40'ı bulduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu: "Yılkı atları yıllardır bu bölgede yaşıyor. Genellikle havaların ısındığı aylarda, su bulmak için alçak kesimlere inerler. Burada yaşadıkları süre zarfında sayıları da çoğalmış. En son gördüğümüzde büyük bir koloni şeklinde geziyorlardı. Onları görmek için zaman zaman buralara geliyoruz. Bir defasın da atlardan birini yakalamaya çalıştık ama başarılı olamadık. Çok özel hayvanlar. Bu atların turizme kazandırılması gerekiyor. Bölgeye düzenlenecek turlarla yabancı misafirlerin atları görmesi sağlanabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Gevaş Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title