Haberler

Yılın Polisinden Vali Savaş'a Ziyaret

Geçtiğimiz hafta Polis Haftası Etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından '"Yılın Polisi" seçilen Trafik Polisi Gürkan Şimşek, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta Polis Haftası Etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından '"Yılın Polisi" seçilen Trafik Polisi Gürkan Şimşek, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Turgutlu Trafik Büro Amirliği'nde görev yapan Trafik Polisi Gürkan Şimşek, geçtiğimiz yıl görev yaptığı Manisa'nın Turgutlu ilçesinde otomobil içinde kalp krizi geçiren bir vatandaşı yaptığı ilk müdahale ile hayata tutunmasına sağladığı için bu ödüle layık görüldü. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'yılın polisi' değerlendirmesinde Türkiye'de seçilen 9 memurdan biri olan ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 yılından beri görev yapan 18 yıllık polis memuru Gürkan Şimşek, Manisa Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile birlikte Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti. İki çocuk babası Şimşek'e, Vali Savaş tablet bilgisayar hediye etti. Vali Abdurrahman Savaş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Turgutlu'da görev yapan polis memuru 'yılın polisi' seçmesinden gurur duyduklarını söyledi. Şimşek'in, gösterdiği örnek davranış nedeniyle 'yılın polisi' seçildiğini dile getiren Savaş, "Arkadaşımız sadece trafik polisinin hizmetinin, kişilerin hatalarını tespit değil, aynı zamanda kişilerin içinde bulundukları bir sıkıntıyı dış gözle ile fark ettiğinde, onların can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik bir duyarlılık göstermiştir. Bir vatandaşımızın kal krizini, ön tespit ile sağlık ekiplerinin bu kişiye hemen müdahale etmesini sağlayan bir davranış sergilemiştir. Kişi, kendisinin kalp krizi geçirdiğini fark etmemiş iken, kişinin durumundan sağlık yönünden sıkıntısı olduğunu hisseden arkadaşımız aslında görevi sadece trafik kontrolü iken sağlık ekibini çağırarak kişinin kalp krizi geçirmemesine yardımcı olmuştur. Örnek bir davranış sergilemiştir. Bütün emniyet teşkilatımızın birinci görevi önleyici güvenlik tedbirleriyle hem kişilerin başka kişilere yönelik bir takım ortaya çıkacak sıkıntıları önlemek hem de bunu yapacak kişilere baştan yol gösterici davranışlarla örnek olmaktır. Bunu yapan birimlerimiz var. Fakat sadece onlarla sınırlı değil, diğer şubelerde görev yapan arkadaşlarımızın da vatandaşlarla ilişkilerin aynı şekilde olduğunu bu şekilde bir örnek davranış ile arkadaşımız göstermiş oldu. Kendisiyle Manisa olarak gurur duyduk." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emniyet Genel Müdürlüğü Abdurrahman Savaş Gürkan Şimşek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title