Haberler

'Yılın Okurları' Beyoğlu Belediyesi Kütüphanelerinden Çıktı

Güncelleme:

'51. Kütüphane Haftası'nın açılış töreninde düzenlenen 'Yılın Okurları Ödülleri' sahiplerini buldu.

30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan '51. Kütüphane Haftası'nın resmi açılış töreni "Kültürler Arası Diyalog ve Kütüphaneler" temasıyla İBB Cemal Reşit Rey'de gerçekleştirildi. Törene; Türk Kütüphaneciler Birliği Başkanı Mustafa Özyürek, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, kütüphane müdürleri, kütüphaneciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından töreninde konuşan Türk Kütüphaneciler Birliği Başkanı Mustafa Özyürek, sosyalleşmenin merkezinin kütüphaneler olduğunu vurgulayarak herkesi kütüphanelere kitap okumaya davet etti.

KİTAP ÇEKLERİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından 'Yılın Okurları' ve 'Kütüphane Dostu' ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul genelindeki halk kütüphanelerinden çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde en çok kitap okuyan üçer kişi seçildi. Beyoğlu Belediyesi'nin kütüphanelerinden kitap alıp okuyan iki öğrenci de 'Yılın Okurları' kategorisinde ödüle layık görüldü. Yılın Okurları Çocuk Kategorisi'nde; Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nden 127 kitap okuyan Burak Hasan Paksoy, 2'nci; Okmeydanı Kütüphanesi'nden 126 kitap okuyan Yusuf Noyan 3'üncü oldu. 1'inciliği ise Sarıkaya Adalar İlçe Halk Kütüphanesi'nden 130 kitap okuyan Zeynep Mısra aldı.

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından da 127 kitap okuyan Burak Hasan Paksoy 400 TL'lik; 126 kitap okuyan Yusuf Noyan'a ise 300 TL'lik kitap çekleri hediye edildi.

GÜNDE 4 VEYA 5 KİTAP BİTİRİYOR

Aldığı ödülle kendisi gibi ailesini de gururlandıran Yusuf Noyan, 126 kitap okuduğunu ve kazandığı ödül ile daha fazla kitap almak istediğini söyledi. Kitap okumanın ona bilgi kazandırdığını ifade eden Yusuf Noyan, herkese kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Kitap okumak için Turabibaba Kütüphanesi'nden yararlanan Burak Hasan Paksoy da en iyi arkadaşının kitap olduğunu söyleyerek ödülden dolayı kendisin mutlu hissettiğini belirtti. Burak'ın annesi Ummuhan Paksoy da, "Burak kitap okumayı çok seven bir çocuk. Evde de televizyon izlemekten ziyade kitap okuma ortamının bulunması ona da katkı sağlıyor. Günde 4 veya 5 kitap bitiriyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Kütüphane Haftası Cemal Reşit Rey Hasan Paksoy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title