Haberler

Yılın En İyi Mimarı Ödülü Gülay Yedekçi'nin Oldu

Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde 2014 Yılının En iyi Mimarı Ödülü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi’ye verildi.

Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde 2014 Yılının En iyi Mimarı Ödülü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi'ye verildi.

Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Yılın En İyileri Ödül Töreni WOW İstanbul Hotel & Convention Center'da görkemli bir törenle yapıldı. Vatan Şaşmaz'ın sunduğu gecede sanat, politika, sinema, televizyon, spor, sahne ve iş dünyasının ödüle layık görülen '2014 Yılının En İyileri', Vakfın yaptığı anketlerle belirlendi.

Yılın En iyileri Ödül Töreni'nde 2014 Yılın En iyi Mimarı Ödülü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi'ye verildi. Yedekçi, düzenlenen gecede ödülünü Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye İyi Niyet Elçisi sanatçı Muazzez Ersoy'un elinden aldı. Yedekçi ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Beni bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederim. Engellilere yönelik mimarı ve vicdani sorumluluklarımızı unutmayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Törene çeşitli alanlardan pek çok ünlü isim katıldı. Aralarından Halit Kıvanç, Yusuf Sezgin, Erhan Yazıcıoğlu, Nükhet Duru ve Perihan Savaş'ın da bulunduğu isimler Onur Ödülü aldı. Halit Kıvanç yaptığı konuşmada "Dünya savaşlarla kötülüklerle uğraşırken biz burada güzellikleri konuşuyoruz ne mutlu bize. Bana yaşımı soranlara 90 demiyorum, senden iki yaş büyüğüm diyorum. Yaş başta değil gönüllerimizdedir" dedi. Çeşitli dallarda dağıtılan ödüller arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Muazzez Ersoy ve Ömür Gedik de vakıf özel ödüllerini alan isimler arasında yer aldılar.

ENGELLİ DANSÇI AYAKTA ALKIŞLANDI

Gecede engelli dansçı Mehmet Sefa Öztürk'ün yaptığı dans gösterisi ayakta alkışlandı. Konservatuardan mezun olduğu gün geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felçlisi olarak tekerlekli sandalyeye mahküm olan yetenekli dansçı hayata küsmeyip dans etmeye tekerlekli sandalyesi ile devam ettiğini ve insanların engel tanımadan hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vatan Şaşmaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title