Haberler

Yılın Ahisi "Emine Ana" Eşiyle 60 Yıldır Omuz Omuza

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan ve "yılın ahisi" seçilen 77 yaşındaki Emine Coşkuner, 17 yaşında başladığı terzilik mesleğini, 60 yıldır eşiyle aynı dükkanda omuz omuza sürdürüyor.

MELTEM YILMAZ - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan ve "yılın ahisi" seçilen 77 yaşındaki Emine Coşkuner, 17 yaşında başladığı terzilik mesleğini, 60 yıldır eşiyle aynı dükkanda omuz omuza sürdürüyor.

Erdoğdu Mahallesi'ndeki 60 metrekarelik dükkanda terzilik yapan Coşkuner, bu yıl gerçekleştirilen "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında, Türkiye'de "yılın ahisi" seçildi.

Ahilik ödülünü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca Kırşehir'de yapılacak etkinliklerde alacak olan Coşkuner, "hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, yoksullukta ve bollukta, ölüm bizi ayırana kadar…" sözüne sadık kalarak, 60 yıl önce evlendiği eşi İsmet Coşkuner ile 60 yıldır 60 metrekarelik dükkanda çalışıyor.

Emine Coşkuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yılın ahisi" ödülüne layık görülmesi nedeniyle son derece mutlu olduğunu söyledi.

İşini severek yaptığını dile getiren Coşkuner, "Dikiş dikmeyi 15 yaşımda öğrendim ve kendimi sürekli geliştirdim. 17 yaşımda da terzilik mesleğine başladım. Yaklaşık 60 yıldır da bir gün bile vazgeçmeden mesleğimi sürdürdüm." ifadesini kullandı.

Coşkuner, eşinin de kendisi gibi terzi olduğunu belirterek, "Eşimle 60 yıldır evliyiz ve 60 yıldır beraber çalışıyoruz. Tek gelir kaynağımız bu iş olduğu için sırt sırta verdik ve evliliğimize olduğu gibi işimize de sahip çıktık. O nedenle mutluyuz. 5 çocuğumuz var ve hepsini bu işten elde ettiğimiz gelirle okuttuk, evlendirdik." dedi.

"Eşimle bir yola girdik, öyle de devam ediyoruz"

Coşkuner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabah erken kalkar evde temizlik ve yemek yaparım. Saat 10.00'da dükkanıma gelirim. Akşam saat 19.00'da işten çıkar evime giderim. Eşim sürekli yanımda. Bana evde de iş yerimde de sağ olsun, hep destek. Eşimle bir yola girdik, öyle de devam ediyoruz. Ömrümüz ve gücümüz yettiğince de Allah nasip, kısmet ederse işimize devam edeceğiz. Çalışmayı seviyoruz. Gücümüz olduğu için, çalışabildiğimiz için mutluyum."

Coşkuner çalışırken zorlandığını ifade ederek, "Yaşlı olduğum için zorlanıyorum. Gözlerim görmüyor. Bir gözlüğü çıkarıp, diğerini takıyorum ama vazgeçmiyorum. İşimi seviyorum. Sadece eskisi gibi çok ağır işler yapamıyorum. Müşterilerim de bellidir. Ağırlıklı olarak etek, gömlek ve tamirat işleri yapıyorum." diye konuştu.

Aldığı ödülden ve Türkiye'de örnek olarak gösterilmekten çok mutlu olduğunu vurgulayan Coşkuner, şu ana kadar 6 çırak yetiştirdiğini de kaydetti.

"60 yıldır eşime hem evde, hem de iş yerinde yardımcı oluyorum"

İsmet Coşkuner ise eşi Emine Coşkuner ile severek evlendiklerini ve mutlu bir evlilikleri olduğunu söyledi.

Eşiyle birbirlerine çok bağlı olduklarını dile getiren Coşkuner, "Ben de terzilik yapıyorum ve 60 yıldır eşime hem evde hem de iş yerinde yardımcı oluyorum. Sabahları eşimden önce dükkana gelirim. Eşim evdeki işlerle ilgilenir, daha sonra beraber çalışırız. Her günümüz böyle geçer." dedi.

Coşkuner, çalışmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, "İnsan gücü yettiği sürece çalışmalı. Yıllardır bu dükkanı açıp kapatmak bizim için çok özel bir durum. Eşimle öyle alıştık ki dükkanı açmadan rahat edemiyoruz. Müşterilerimizle gayet samimiyiz. İş yerimiz bizim ikinci evimiz. Eşimi de işimi de seviyorum." ifadesini kullandı.

Zorluğu engel görmediğini kaydeden Coşkuner, "Bizim hayatımızda zorluk diye bir şey yok. Sırt sırta vererek her şeyin üstesinden geliyoruz. Bana göre herkes istedikten sonra bir şeyler başarabilir. Sağlık elverdiği sürece herkesin çalışmasından yanayım. Bu yaşta bile çalışmanın bize spor olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Ortahisar Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title