Haberler

Yıldızları Erzurumlular'la Buluşturuyor

Erzurumlu Nil Gürpınar'ın, kendisi gibi sinemacı babası Cahit Gürpınar'ın vasiyeti üzerine başlattığı 'Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin, 2-7 Mayıs tarihleri arasında 9'ncusu yapılacak.

Erzurumlu Nil Gürpınar'ın, kendisi gibi sinemacı babası Cahit Gürpınar'ın vasiyeti üzerine başlattığı 'Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin, 2-7 Mayıs tarihleri arasında 9'ncusu yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldığı kısıtlı bütçe ve yerel yönetimlerden aldığı desteklerle festivali ayakta tutmaya çalışan Nil Gürpınar, Türk sinemasının yıldızlarını Erzurumlular'la buluşturuyor.

Londra'da işletme eğitimi aldıktan sonra, Türk sinemasına 50 yıl hizmet veren babası Cahit Gürpınar'ın vasiyeti üzerine harekete geçen Nil Gürpınar, 9 yıl önce Erzurum'da bir ilki gerçekleştirdi. 'Uluslararası Dadaş Film Festivali'ni başlatan Gürpınar, Türkan Şoray, Fatma Girik, Kadir İnanır, Filiz Akın, Bulut Aras, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Eşref Kolçak, Selda Akkor gibi Türk sinemasinin ünlü isimlerini Erzurum'a getirerek sinemaseverlerle buluşturdu.

Bu yıl 9'ncusunu gerçekleştirecekleri Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde, 'komedi' filmlerinden bir demet hazırladıklarını ve sinemaseverlerle buluşturacaklarını ifade eden Gürpınar, Güzelyurt Lokantası'nda basın toplantısı düzenledi. Nil Gürpınar, "Bu yılki temamız komedi. Nedeni ise son yıllarda Türk sinemasında çok fazla komedi filmi çekildi. Hem ülkemizde hem de dünyada sıkıntılar var. Bunlardan biraz uzaklaşıp Erzurum'da biraz gülelim istedik. 2 Mayıs'ta başlayacak olan festival, Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı kadrosu ile açılacak" diye konuştu.

'SPONSOR BULMA YETENEĞİM YOK'

Şener Şen, Halit Akçatepe ve Yavuz Turgul ile merhum yönetmen Ertem Eğilmez adına onur ödülü verileceğini anlatan Nil Gürpınar, festivalde tüm filmlerin ücretsiz olarak izleneceğini bildirdi. Nil Gürpınar, şunları söyledi:

"Anadolu Kültür ve Sinema Derneği'ni kurdum. Koltuğumu güvendiğim insanlara devretmek isterim. Burası çok hassas bir şehir. Çok kolay bir şehir değil. Bunun kurumsal hale gelmesi lazım. En büyük desteği Kültür Bakanlığı veriyor. Orası bile öyle kolay birşeyler vermiyor. 'Ekonomik olarak neden destekçi bulamıyorsun?' diyorsanız, herkes korkuyor buna destek vermekten. 'Sanat' denilince akla çıplaklıklar, abuk subuk kötü şeyler geliyor. Herkes birşeylerden çekiniyor. Aslında sanat paylaşmaktır. Ben siyasetle ilgilenmiyorum. Sanat ve kültür insanıyım. Faydalı olabileceğim şeyleri yapmak istiyorum. Babamdan bile harçlık isteyemezdim. Sponsor bulma yeteneğim yok."

Öte yandan festivalde, Eyvah Eyvah 3, Kedi Özledi, Kadın İşi Banka Soygunu ve Senin Hikayen filmleri yarışacak. Gani Müjde'nin jüri başkanlığını yapacağı festivalin jürisinde Ömür Gedik, Aslı Selçuk, Murat Han ve Ahmet Sarı görev alacak. Festivalde ulusal filmler, özel gösterimler, basına saygı belgeseli, Alman filmleri, animasyonlar, uzun ve kısa metraj ile çocuk filmleri gösterilecek. 'Seksenler"dizisi oyuncularına plaket verilecek. Festival'de yarışan filmler 'En iyi film', 'En iyi senaryo', 'En iyi kadın oyuncu', 'En iyi erkek oyuncu', 'En iyi kurgu', 'En iyi görüntü yönetmeni', 'En iyi müzik' dallarında ödüller verilecek. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Gürpınar Erzurum Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title