Haberler

Yıldızlar Antalya'ya Gelecek

Yıldızlar Antalya'ya gelecekSüleyman EKİN- Namık Kemal KILINÇANTALYA, (DHA)Samuel Eto'o Vakfı'nın 10'uncu yıl etkinliği kapsamında 16 Temmuz'da Antalya'da düzenlenecek yıldızlar futbol karşılaşmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Yıldızlar Antalya'ya gelecek

Süleyman EKİN- Namık Kemal KILINÇANTALYA, (DHA)

Samuel Eto'o Vakfı'nın 10'uncu yıl etkinliği kapsamında 16 Temmuz'da Antalya'da düzenlenecek yıldızlar futbol karşılaşmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Antalya'nın Belek beldesindeki Regnum Carya Golf Spa Resort Otel'deki toplantıya Samuel Eto'o'nun menajerlik takımında yer alan Patrick Mbıele Happi, Sandra de Happi ve Wılfrıed de Happi katıldı.

Gazetecilerle soru-cevap şeklinde geçen toplantıda konuşan Sandra de Happi, Samuel Eto'o'nun Antalya'da birinci yılı olduğunu belirterek, burada binlerce insanın sevgisini ve kalbini kazandığını söyledi. Organizasyonla ilgili bilgi veren Sandra de Happi, şunları söyledi

Bildiğiniz gibi maç 16 Temmuz'da Antalya Arena Stadyumu'nda yapılacak. Maradona, Messi, Neymar, Suarez, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick, Aubameyang, Iniesta ve Arda Turan'ın da olduğu dünyanın en ünlü futbolcuları, Antalya'da binlerce taraftarın karşısına çıkacak.

Bir soru üzerine, turnuvanın iptali ile ilgili söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu aktaran Sandra de Happi, Şunu kesinlikle belirtmek isterim ki iptal söz konusu değil. Türkiye'deki terör olaylarından dolayı endişe olmadı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in gayretleri ve ekstra çabaları, bize verdiği garanti yeterli diye konuştu.

2006 yılında kurulan vakfın bugüne kadar Samuel Eto'o'nun kişisel katkıları ile faaliyetini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Sandra de Happi, konuşmasına şöyle devam etti

İlk kez vakfın 10'uncu yılında bir yardım organizasyonu düzenleniyor. Afrika'daki futbolcular ve çocukların Antalya'daki binlerce taraftarın desteğine ihtiyacı var. Bu organizasyonda emeği geçen başta Menderes Türel ve Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile birçok kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum. Bu organizasyon için beklentimiz en üst düzeyde. Buna göre bir organizasyon düzenledik.

Bir gazetecinin Samuel Eto'o'nun Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais ile devam edip etmeyeceği yönündeki soruya ise Happi, Samuel Eto'o, Jose Morais ile Chelsea ve Avrupa'daki bazı takımlarda birlikte çalıştı. Aralarında bir sorun yok karşılığını verdi. Aynı soruya yanıt veren Wılfrıed de Happi, Eto'o'nun Antalyaspor ile iki yıl daha kontratı olduğunu hatırlatarak, Eto'o Antalyaspor'da harika bir sezon geçirdi. Güzel işler yaptı. Şimdi yeni sezona kendisini hazırlıyor. Bildiğiniz gibi Antalyaspor seçime gitti. Yeni başkan ve yönetimi var. Samuel Eto'o'nun da kendi fikir ve planları var. Ama dediğimiz gibi Antalyaspor ile iki yıl daha kontratı bulunuyor. Ama futbol futboldur. Futbolda dün yoktur, yarın vardır. Samuel Eto'o ile Morais arasında sorun yok. Bu kulüpte 6 ay beraber çalıştılar ve iyi işlere imza attılar diye konuştu.

Bir soru üzerine, yaşanan terör olaylarından dolayı Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden Sandra de Happi, İstanbul'da patlayan bomba ve terör olaylarından dolayı zorlu süreçten geçiyoruz. Bunlar dünyanın her yerinde olabilecek üzüntülü olaylar. Bizim vakıf olarak beklentimiz çok fazla insanın bu maçı izlemesi ve televizyonlarda yayınlanması. Organizasyonun televizyon ve internet üzerinden reklamlarını yapıyoruz diye konuştu.

15 Temmuz'da basına açık gala yemeği olacağını söyleyen Patrick Mbıele Happi, galaya özel misafirlerin katılacağını hatırlattı. 'Hayır maçı' sayesinde Afrika'daki çocukların eğitimine katkı sağlanacağına vurgu yapan Patrick Mbıele Happi, Bu insani yardım organizasyonu. Futbola destek organizasyonu. Amatör branşlara katkı organizasyonu. Futbolun gelişimine katkı sağlamak için bunu yapıyoruz. Eto'o'nun en büyük amacı Afrika'da hastane kurmak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a davetiye gönderildiğini belirten Patrick Mbıele Happi, sözlerini şöyle tamamladı

Arzumuz ve isteğimiz Cumhurbaşkanı'nı burada görmek. Bundan şeref duyarız. Bu etkinlik Türkiye için özel bir anlam ifade ediyor. Belirttiğimiz gibi Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimizin ve Antalya'daki otoriter isimlerini davet ettik.

Bu organizasyonda temel amaçlarından birisinin futboldan zevk almak ve vakfın desteklenmesi olduğunu belirten Wılfrıed de Happi ise beklentilerinin 80'den fazla ülkede bu maçın yayınlanması olduğunu söyledi. Milyonlarca insan tarafından izlenecek bu maçın Türkiye'ye, Antalya'ya, Antalyaspor'a reklamsal katkı sağlayacağını ifade eden Wılfrıed de Happi, Çin'den, ABD'den, Afrika'dan, Avrupa'dan gelecek birçok misafirimiz var. Bu maçın atmosferi başka olacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalyaspor Namık Kemal Samuel Eto Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title