Haberler

Yıldız: Kötüyü Oynamayı Seviyorum

Güncelleme:

Canlandırdığı kötü adam rolleriyle dikkat çeken Erdal Yıldız, halinden oldukça memnun.

Canlandırdığı kötü adam rolleriyle dikkat çeken Erdal Yıldız, "Kötü karakterlerde bence çok daha fazla renk var; çok daha derine inmeniz gerekiyor. Ben de bunu seviyorum" diyor.

İzleyici onu 'Uçurum'un 'Yaman'ı, 'Zenne' filminin 'Murat'ı olarak tanıdı... Kimden mi bahsediyoruz? Tabii ki Erdal Yıldız'dan... 46 dergisi için fotoğrafçı Mehmet Turgut'a Robert de Niro'nun 'Korku Burnu' filminde canlandırdığı kötü karakter 'Max Cady' olarak poz veren Yıldız, oyunculukla ilgili konuştu.

Kötü bir karakteri canlandıracağım zaman, karakterde ilk aradığım şey; kalbinin nerede olabileceği... İçindeki iyiliği arıyorum, çünkü kötülük her zaman bir maske. İyilik ise daha güçlü. O yüzden de bunu karakterlerde geliştiriyorum ve ardından kötülüğü alıp bir kalıp olarak iyiliğin üzerine geçiriyorum. İyilik alttan ışıldıyor.

HEP İYİLİĞİ SEÇERİM

Ayrıca her insanda bir kötülük var ve kendi kötülüğümü de karaktere katıyorum. Çok ilginç bulduğum başka bir şey de, karakterleri hayvanlarla karşılaştırıyorum. Örneğin, içimde iki kurt varsa ve biri iyi, diğeri kötü ve daha vahşi ise, hangisinin hayatta kalabileceğini düşünüyorum. Sonuçta benim beslediğim kurt hayatta kalır ve ben iyiyi beslemeyi seçiyorum. Kötüyü iyiliğe katmak, iyiye de kötülüğü katmak gerekiyor. Beni heyecanlandıran şey bu.

Kötü bir karakteri canlandırırken çok daha fazla renge ihtiyacınız var ve bu renklerin tümünü kullanabilirsiniz. Ayrıca kötü birini oynarken çok daha derine inmeniz gerekiyor. Bu da bir oyuncu için bulunmaz bir fırsat... Ben de bunu seviyorum.

KAVGA EDEN ROLER

'Lola+Bilidikid' ve 'Zenne' gibi sıra dışı filmlerde rol aldım. Kendi içlerinde kavga eden karakterleri oynamayı severim. Bana bir senaryo geldiğinde, projenin adını tabii ki önemserim.

'Zenne'nin yönetmenleri beni 'Lola+Bilidikid'de görmüş ve Berlin'e gelip benimle tanışmak istediklerini; Almanya'da yaşayan ortak bir arkadaşımıza iletmişler. Ben de Türkiye'de bir başlangıç yapmak istiyordum ve 'Zenne' bunun için iyi oldu.

TÜRKİYE'DE SİNEMA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM

Almanya'daki kariyerim devam ediyor. Burada sinema, TV ve tiyatro projelerinde rol alıyorum. Benim işim neredeyse, ben orada olurum ancak Türkiye'deki film ve TV sektörünü de çok ilginç buluyorum çünkü heyecanlı bir hareketlilik var.

Şu anda bir sinema filmini bitirdim ve bir TV polisiyesinde rol alacağım ama sanırım yakında Türkiye'ye de dönebilirim. Türkiye'de kesinlikle sinema ve televizyona devam edeceğim.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mehmet Turgut Erdal Yıldız Almanya Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title