Haberler

Yıldız: Kobani Bir Mücadeledir

Güncelleme:

Şanlıurfa'da basın açıklaması düzenleyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan Yıldız, "Kobani bir mücadeledir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, 81 ilde toplanan yardım malzemelerini Kobani'ye götürerek bölgede incelemelerde bulundu. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Kobani bir mücadeledir. Özellikle gerici, barbar İŞID çetelerine karşı verilen siyasal bir mücadeleye de dönmüştür" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları 81 ilde toplanan yardım malzemelerini Kobani'ye götürdü. Yardım malzemelerinin teslim edilmesinin ardından CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız Kobani'deki izlenimlerini ve Suruç'ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Yıldız, "CHP Gençlik Kollarının oraya götürdüğü malzemeler oyuncaklar, kıyafetler Kobani'nin yeniden inşaat sürecinde inşaat malzemelerinin dışında oradaki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerdir. Kanton başkanlığına geçerek orada gerek Kobani'nin oradaki stratejik konumunu gerek Türkiye'deki Suruç katliamından sonra Türkiye'deki atmosferi ve gelişmeleri değerlendirdik. Yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. 80 koli malzeme yardım gitti. Kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar, kitaplar, kütüphane için gerekli envanterler, kıyafetler ve bazı ihtiyaç malzemeleri vardı. Kanton başkanı da bunu çok mutlulukla karşıladı. Kobani bir mücadeledir. Özellikle gerici, barbar İŞID çetelerine karşı verilen siyasal bir mücadeleye de dönmüştür. Bölgedeki stratejik önemi de ayrı bir değer kazanmıştır" dedi.

'SURUÇ PATLAMASINDA MİT'İN BİLGİSİ VARDI'

Suruç'taki patlamada MİT'in bilgisi olduğunu iddia eden Yıldız şunları kaydetti: "Suruç'ta ne yazık ki 32 genç arkadaşın bir patlamada hayatını kaybetmesi ve göz göre göre MİT'in bilgisi olmasına rağmen, istihbaratın olmamasını düşünmek bile dahi istemiyoruz. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması sonucu ciddi bir zafiyet sonucu bu ülkenin 32 genç, aydın, ilerici, demokrat, devrimci genç arkadaş hayatını kaybetmiştir. Bu arkadaşlar hayatını kaybettikten sonra medyada arkadaşların ölümü ile ilgili işlenen süreçte bizi rahatsız etmiştir. Arkadaşlar orada siyasi ve politik bir risk ile Kobani'de sadece o kentin yeniden inşa sürecinde oradaki çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya gitmektedir. İşte iktidar, hükümet tam da bu noktada devreye girmiş gerekçeli bir sebep ile İŞID'i sebep göstererek birden operasyonlara başlamış, yaklaşık 36 vilayette binin üzerinde insanı gözaltına almıştır ve gözaltına alınan insanların birçoğu yine bu ülkenin gençlerine olmuştur. Süreci izlerken ve takip ederken gördüğümüz şudur. Binin üzerinde yapılan gözaltlılarda örneğin Adıyaman'da 10 tane gözaltı işlemi uygulanmış. Gözaltı işleminde 8 kişi denetimli serbestlikle dışarıya bırakılmıştır. İstanbul'da bizim bildiğimiz sokakta bariyerde siyaset yaparken karşılaştığımız her bayramda Ömerli Barajı'nda binlerce kişinin namaz kıldığı İŞID terör örgütünün örgütlendiği ve yuvalandığı noktalar es geçilmiş sadece göstermelik 69 İŞID elemanı olduğu iddia edilen kişi gözaltına alınmış, bunların yarısı da yabancı uyruklu ve 4'te 3'ü serbest bırakılmıştır. Üniversitede terör faaliyetleri ile ilişkisi olmadığı halde 4 örgüte üyelik suçlamasıyla birden gözaltına alınan gençlerin bu ülkede ne suçu var. İşte bir cadı avı başlatılmıştır."

'TÜRKİYE KAOS BATAKLIĞINA SÜRÜKLENİYOR'

Kobani'yle ilgili hazırladıkları raporu parti genel merkezine sunacaklarını dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Kobini'nin geçmişten gelen mücadelesine sahip çıkmanın da yanı sıra bu gün orayı ziyaret etmenin, barış bloğuna katkı koymanın ve bu baskı sürecinin hep beraber bir dayanışmayla atlatmanın bu günlerde daha çok değerli olduğunu düşünerek Kobani'yi ziyaret ettik. İŞID kentin en merkezi noktalarına kadar girmiş. Yerde patlamamış havan topları gördük. Türkiye'deki kaos ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklüyor. Hazırladığımız raporu Çarşamba günü genel merkeze sunacağız. Parlamento çatısı altındaki bir çözüm süreci bir cumhurbaşkanının iki dudağı arasında bu gün bu kadar rahat sonuçlanmazdı, rahat bitmezdi."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İrfan İnanç Yıldız Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title