Haberler

Murat Ülker: Yüksek Faiz Teşebbüsü Öldürür

Güncelleme:

Dergi ve ajansların editörleri ile sohbet toplantısı düzenleyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararına ilişkin, "Sanayici olarak yüksek faizi sevmiyorum. Çünkü teşebbüsü öldürür, işi öldürür, o yüzden yüksek faiz taraftarı değilim" dedi.

YÜKSEK FAİZ TEŞEBBÜSÜ ÖLDÜRÜR, İŞİ ÖLDÜRÜR

Murat Ülker, son dönemdeki ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kurdaki artışın herkesi etkilediği kadar kendilerini de etkilediğini belirten Ülker, sadece çarpanın farklı olduğunu söyledi. Sanayici olarak yüksek faizi sevmediğini aktaran Ülker, "Çünkü teşebbüsü öldürür, işi öldürür, o yüzden yüksek faiz taraftarı değilim" diye konuştu.

"AKLISELİMİN HAKİM OLACAĞINA İNANIYORUM"

Stabilitenin bozulmayacağı, işlerin düzgün gideceğine dair ümidinin olduğunu vurgulayan Ülker, şunları kaydetti:

"Aklıselimin hakim olacağına inancım var. Çünkü neden? 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' denir ya, şimdi herkes bir şey söylüyor 'seçimdir, şudur budur' diye. Ama geçen 10 senede ne oldu diye baktığım zaman, bundan sonra da aynı şeylerin oluyor olması lazım. O açıdan ben rahatım. Ben bunların hepsi akıllı diye bakıyorum. Benim prensibim odur. Karşındakini senden daha akıllı değerlendirirsen, daha rahat değerlendirirsin, daha rahat karar verirsin."

"BİM HALA DEĞER KAZANIYOR"

BİM'deki yüzde 5 hisselerinin durduğunu anımsatan Ülker, bu hisseleri satıp satmayacaklarına ilişkin, "Hala değer kazanıyor, satmasak daha iyi sanki. Yani satınca parayı ne yapacağınız önemli. Türkiye'de bu alışılmış bir şey değil ama bizim her zaman birkaç milyarımız var. Dünyanın her yerinde portföy yatırımı olarak kullanıyoruz. Öbür türlü işimizin sigortası olmaz" şeklinde konuştu.

DOSU MAYA'YI 220 MİLYON DOLARA SATMAK ÜZERE ANLAŞTIK

Türkiye Finans'taki hisselerini satmak istediklerini, yabancı bir alıcı ile görüştüklerini bildiren Ülker, "Türkiye Finans'taki payımızı satmak için görüşüyoruz" dedi. Yurtiçinde ve yurtdışında satın alma fırsatlarını gözlediklerine dikkat çeken Ülker, "Dosu Maya'yı 220 milyon dolara satmak üzere anlaştık" diye konuştu.

Godiva'nın halka arzı konusunda da Ülker, "Godiva Türkiye'de halka açılmayacağına göre, ABD'de de halka açılmak için çok küçük" dedi.

Gözde'de sermaye artırdıklarını belirten Ülker, "Orada yabancı yatırımcı gibi bir şey yok. Çünkü işlerimizi finanse etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Murat Ülker, konsolidasyonun devam ettiğini ama 2013 yılında ciroyu daha önce yüzde 13-14 hedeflerken, yüzde 17-18 civarı büyüme ile kapattıklarını söyledi.

Ülker, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptıkları forma arkası anlaşmasının 2016 yılına kadar devam edeceğini kaydetti.

Pendik'teki marina satışı ile ilgili de Koç ve başka gruplarla görüştüklerini aktaran Ülker, "Ama henüz para veren olmadı" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Yıldız Holding Murat Ülker Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (4)

MERT HAKİKATfreeman.tr06@e-kolay.net:

UZMAN BİR İŞADAMI GÖRMEK İSTEYEN MURAT ÜLKERE BAKSIN...ADETA İFLASIN EŞİĞİNDEKİ ŞİRKETLERİ DEVLETİN TMSF Sİ GİBİ ALIP ADAM EDİP EKONOMİYE ÇOK KIYMETLİ DEĞERLER KATIYOR...ŞİMDİDE SIRA ÖZELLİKLE GIDA VE DAĞITIM ŞİRKETLERİ TERCİHİNDEN OLSA GEREK MERT G.Ş. GİBİ ÇOK UCUZLAMIŞLAR OLABİLİR.

3
2
yanıtYanıtla
resul aydınosman19511951@hotmail.com:

şu ülkere rica ette gelip pendikteki beslerde guantanamo gibi çalıştırılıp, fukara gibi para verilen işçilerin perişan halleri ile ilgilensin. 7 günde sekiz kez işe çağrılan ve asgari ücrete talim eden bu işçiler 4 saat mesai yaparken 1.5 saatleri yemek ve çay molası diye kesiliyor. koskoca ülker bir mescit yaptırmış namaz kılana kadar burnunuza susturucu takmanız gerek , cuma gönderip akşam milelti fazla çalıştırma da cabası. efendi denetimlere gelirken hiç bunları merak etmez mi . adam edermiş ekonomiye kazandırırmış vah ki vah. işçinin emeğini alınterini çalarmış ve kendi hanesine yazarmış.

yanıt0
yanıt0
aliali_aliii@hotmail.com:

akp ve cemaat yüzünden olmadı mı bu faiz arttırımları.halkın ne suçu var

1
0
yanıtYanıtla
MERT HAKİKATfreeman.tr06@hotmail.com:

ÜLKER BATAKTAKİ ÖZELLİKLE GIDA DAĞITIM ŞİRKETLERİNİ BATAKTAN ALIP KURTARIP UÇUŞA GEÇİRİP KIYMETLENDİRİYOR VE TALİPLİSİNE SATIYOR... SANIRIM SIRADA MRTGG GİBİ ÇOK UCUZLAMIŞ FİRMALAR VAR!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title