Haberler

Yıldız Holding İştiraki Ak Gıda Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu

Yıldız Holding'in iştiraki süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Yıldız Holding'in iştiraki süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda sermayesinin yüzde 45'ine kadar olan payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, şirketin satış gelirlerinin 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 16.7 artışla 2.04 milyar liraya yükseldiği belirtildi.

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Ak Gıda, Türkiye çapında kurulu 5 adet üretim tesisi ile günlük 4.000 tonluk çiğ süt işleme kapasitesine sahip. Bu kapasite ile alanında Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda" dedi.

Açıklamaya göre Ak Gıda, Yıldız Holding markaları olan İçim ve Dolcia'nın yanı sıra, Mis ve Dost gibi münhasır ve özel markalı ürünler için de süt ve süt ürünleri üretimi gerçekleştiriyor.

Tütüncü, 2014 yılında 41 ülkeye yapılan ihracattan 84.7 milyon lira gelir elde edildiğini belirterek, "Ak Gıda, Yıldız Holding'in markası olan Ülker ismiyle Suudi Arabistan'da labne pazarının da lideri konumunda" dedi.

Türkiye ambalajlı gıda ve içecek sektörünün önemli oranda büyümesinin beklendiğini vurgulayan Tütüncü, büyümenin artan nüfus ve kentleşmenin yarı sıra, süt ürünleri tüketiminde ambalajsızdan, ambalajlıya yönelimden kaynaklanacağını ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Mehmet Tütüncü Yıldız Holding Ak Gıda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title