Haberler

Yıldız Holding, Delacre'yi İtalyan Ferrero'ya satıyor

Güncelleme:

Nutella'nın da sahibi olan İtalyan Ferrero, Yıldız Holding'in sahibi olduğu bisküvi şirketi United Biscuit'e ait Delacre şirketinin satın almaya hazırlanıyor.

İtalyan şekerleme üreticisi Ferrero, Yıldız Holding'in sahip olduğu United Biscuits'e ait bisküvi üreticisi Delacre firmasının satın alımını Aralık ortası itibariyle tamamlamayı beklediğini açıkladı.

Bir aile şirketi olan Ferrero, satın alma teklifini Temmuz ortasında verdi. Analistler Ferrero'nun satın alma teklifini çikolata bazlı ürünlere bağımlılığını azaltmak ve üst gelir bisküvi pazarına giriş yapmak için verdiğini belirtti. Satın alma Ferrero'nun Kuzey Amerika'daki faaliyetlerinin büyümesini de sağlayabilir.

Ferrero'nun Cumartesi yaptığı açıklamaya göre çalışma grubu görüşmeleri tamamlanırken, teklifin rekabet şartları bakımından incelenmesi sürüyor. Satın almanın Aralık ayı ortası itibariyle tamamlanması öngörülüyor.

Delacre'nin satışlarının çoğunluğu Belçika ve Fransa'da gerçekleşirken, şirket ABD ve Kanada'da da faaliyet gösteriyor.

UNİTED BISCUITS'İN 14 FABRİKASI VAR

Yıldız Holding, 2014 yılında United Biscuits'i alarak dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi olmuştu. Dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'in Avrupa'da 11, Nijerya, Suudi Arabistan ve Hindistan'da da birer olmak üzere toplam 14 fabrikası bulunuyor.

JAPONLARA BİZİM MUTFAĞI SATMIŞTI

Yıldız Holding, geçtiğimiz hafta Japon gıda ve gıda malzemeleri üreticisi Ajinomoto'ya, Örgen Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tamamını 220 milyon liraya satmıştı. Örgen Gıda piyasada yer alan pek çok toz bulyon ve puding karışımlarını üretiyor. Şirket ayrıca, hazır çorba markası Bizim Mutfak'ın da üretimini yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yıldız Holding Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title