Haberler

    Yıldız Holding, Ak Gıda'yı Sattı

    Yıldız Holding'in halka arz sürecindeki şirketlerinden Ak Gıda'nın çoğunluk hisselerinin Fransız Lactalis Group'a satıldığı belirtildi.

    Konu hakkında bilgi sahibi kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, şirketin halka arz sürecinin de iptal edildiğini duyurdu.

    Sermayesi 320 milyon lira olan Ak Gıda'da, yüzde 45 hisseye karşılık gelen 144 milyon adet payın 5.78-6.92 lira fiyat aralığından halka arzında talep toplama işlemi yarın başlayacak ve 8 Mayıs'ta sona erecekti.

    Nisan ayında Yıldız Holding'in süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda'da, bir yandan halka arz sürecine devam ederken; eş anlı olarak stratejik ve finansal yatırımcılardan gelen teklifleri de değerlendirdiği haberleri basında yer almıştı.

    Türkiye'nin gıda devi

    Ak Gıda içinde Ülker İçim gibi dev markaları barındırıyor. Ak Gıda'nın Türkiye'nin beş farklı bölgesinde beş üretim tesisine sahip.

    1996 yılı Ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınması ile kurulan Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme tesisi Pamukova tesislerine 1998 yılında 450 dönüm arazinin satın alınması ile taşındı. Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğumuz şu anda Türkiye'nin 5 farklı bölgesinde 5 üretim tesisinde üretilen, 23 farklı markada 339 nihai ürün çeşidine sahip.

    Halka arz iptal oldu

    Bu arada halka arzda konsorsiyum lideri olan Ak Yatırım tarafından halka arza katılacak aracı kurumlara gönderilen yazıda halka arz sürecinin iptal olduğu bildirildi. Ak Gıda'nın 320 milyon TL'lik mevcut sermayesinde yüzde 45 hisseye karşılık gelen 144 milyon adet pay, 5.78-6.92 lira fiyat aralığından 6-8 Mayıs tarihleri arasında halka arz edilecekti.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Yıldız Holding Türkiye Ak Gıda Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title