Haberler

Yıldız: "Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok" -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok ancak bu israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla ilgili son bir ayda ödediğimiz para bir önceki ayın elektrik faturalarına denk" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok ancak bu israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla ilgili son bir ayda ödediğimiz para bir önceki ayın elektrik faturalarına denk" dedi.

Bakan Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle teşkilat toplantısında bir araya geldi.

Yeni yönetime başarılar dileyen Yıldız, "Bizler de önümüzdeki yıl nasipse bu görevlerimizi bizden daha iyi yapacağına inandığımız arkadaşlara devretmiş olacağız. Bu bir bayrak değişimi. Kayseri her zaman sağduyusuyla sezgileriyle Türkiye'nin istikrarına katkı sunuyor. Kayseri'ye çok daha farklı görevler düşüyor. Başbakanımızın birinci turda en yüksek oyla seçilmesini sağlamalıyız. Gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün vizyon belgesini açıkladığını anımsatan Yıldız, yeni Türkiye'nin, toplumsal refahın, büyük ekonominin, ileri demokrasinin üzerinde yükseleceğini dile getirdi.

- Elektrik tüketiminde rekor

Bakan Yıldız, dün elektrik tüketiminde 812 milyon kilovatsaatle Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını söyledi.

Yıldız, "Kayseri'deki Yamula Barajı'nın bir yılda ürettiği enerjinin iki katını Türkiye bir günde tüketiyor. Şükürler olsun 40 bin megavatlara gelen puantlarımız var, hala 3-4 bin megavatlarda emre amade kurulu gücümüz var. Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok ancak bu israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla ilgili son bir ayda ödediğimiz para bir önceki ayın elektrik faturalarına denk. Enerji tasarrufuna dikkat etmeliyiz, israf etmemeliyiz. 7'den 77'ye herkese hitap eden bir tasarruf genelgemiz var, buna uymalıyız" şeklinde konuştu.

- TBMM Başkanvekili Yakut

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da kısa süre sonra Cumhurbaşkanı seçimi olacağını, ardından da genel seçimlerin yapılacağını anımsattı.

3 dönem kuralı nedeniyle genel seçimlerde aday olmayacağını ifade eden Yakut, AK Parti görev verirse köy köy, belde belde gezip önümüzdeki seçimlerde de çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimlerini değerlendiren Yakut, şöyle konuştu:

"2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kriz yaşandı. Bir daha kriz yaşanmaması için Anayasa değişikliği yapıldı. Önümüzdeki seçimlerde millet iradesini ortaya koyarak cumhurbaşkanını seçecek. Araştırmalara baktığımızda katılımın az olacağını görüyoruz. Katılımın az olması bizim adayımızın lehine çarpan etkisi yapacak. İnşallah Başbakanımız ilk turda cumhurbaşkanı seçilecek diye düşünüyorum. Yeni bir hükümet kurulacak. Süreç içinde AK Parti'de kongre yapılacak. Yeni bir genel başkan belirlenecek. Ayrıca bu seçimin sonuçlarının çatı aday gösteren diğer partilere de yansımaları olacak. İstedikleri kadar oy alamadıkları takdirde muhalefet partilerinde de genel başkanlık ve lider tartışmasının fitilinin ateşleneceğini düşünüyorum."

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ise AK Parti'nin bir dava olduğunu ve bu davada bir bayrak yarışı yapıldığını söyledi.

Bakır, önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkması için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

Bakan Yıldız, toplantı öncesi göreve başlayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

Eski AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz'e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yıldız, özellikle 30 Mart'ta büyük performans gösterdiklerini ve yine bir arada olmaya devam edeceklerini belirtti.

İl Başkanı Özden de kendisine destek veren Bakan Yıldız'a ve milletvekillerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Ak Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title