Haberler

Yıldız: "Elektrik Kesintisinin Nedenine İlişkin Şu Ana Kadar Kesin Bir Tespit Yok"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yaşanan elektrik kesintisinin nedenine ilişkin şu ana kadar kesin bir tespit bulunmadığını, ülkenin dört bir yanıyla alakalı bütün işlemlerin tamamlanmaya çalışıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisinin nedenine ilişkin şu ana kadar kesin bir tespit bulunmadığını, ülkenin dört bir yanıyla alakalı bütün işlemlerin tamamlanmaya çalışıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakaten bulunduğu Slovakya'da Türkiye'deki elektrik kesintisiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yıldız, "Arkadaşlarımla sürekli haberleşiyoruz ve Gölbaşı'ndaki merkezimizden Türkiye'nin dört bir yanıyla alakalı bütün işlemler tamamlanmaya çalışılıyor. Şu anda Trakya'da, Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da problemli yerimiz pek kalmadı. İzmir'de problemimiz var. İzmir'de frekansların senkron haline gelmesiyle bir sıkıntı var. Arkadaşlarımız onu aşmaya çalışıyorlar. İstanbul'da şu anda yüzde 90'lar seviyesine geldik. Çok büyük bir problem kalmayacak inşallah İstanbul'da. Ankara'da problemlerimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki saatlerde çözmeye gayret ediyor ve çalışıyoruz" diye konuştu.

Elektrik kesintisinin nedenine ilişkin kesin bir durumun tespit edilip edilmediği sorulan Yıldız, "Şu ana kadar hayır. Teknik bir gerekçeyle mi, tekraren söylüyorum, yoksa üzerinde bir manipülasyon, üzerinde bir oynama mı oldu, işletme hatasından mı kaynaklandı, yoksa yani şu anda çok fazla bu cümle dolaşıyor, bir siber yapıdan mı kaynaklanıyor bunların her birisini şu anda söylemek için erken. Ama birçok birim itibariyle buna bakıyoruz. Bunlar da ihtimal dışında değil diyemeyiz" şeklinde konuştu.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE YAŞANAN KRİZ

Yıldız, Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine krizine ilişkin değerlendirmelerinin ne olduğu sorusuna, "Bu konuda bizim elimizde kesin bir delil yok. Adliyedeki bu vakayla bağlantı kurmak şu anda bizim için çok gerçekçi görünmüyor. Bunla alakalı elimizde bir verinin, bir donenin olması lazım. Ama dediğim gibi bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" cevabını verdi. - BRATİSLAVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Taner Yıldız Slovakya Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title