Haberler

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Yolunun İhalesi Yapıldı

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Yakupoğlan Köyü'nden Yıldız'a kadar uzanan ana yolunda ihalesi gerçekleştirilerek, bölgenin ulaşım sorunu bu yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalarla sona erecek.

Yaklaşık 9 km yapılacak olan yolun ihalesi Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğince gerçekleştirildi. İhaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü İbrahim Turan, Mali İşler Müdürü Ahmet Yiğit, İl Genel Meclisi ve İhale Komisyon Üyesi Aytekin Kulmaç, Hüseyin Akpolat, Birlik Encümen Üyeleri Bingöl Köyü Muhtarı Gazi Yalçın ile Sivritepe Köyü Muhtarı Ahmet Ceylan ve projeyi takip eden teknik personel katıldı.

Yol çalışması kapsamında öncelikle mıcır temini, yıkanması yapılarak serme ve sulama işleri gerçekleştirilecek. Daha sonra ise sıkıştırma ve birinci kat asfalt sathi kaplama yapılacak.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce daha önce genişletme ve zemin sağlamlaştırma çalışmaları gerçekleştirilen yolun asfalt sathi kaplama işi de yapılarak turizm merkezi standartlarında ulaşım imkanı sağlanacak. 1 milyon 189 bin TL'ye ihale edilen yol, 45 gün içerisinde tamamlanacak.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ile birlikte daha da önemini artıran Sıcak Çermik-Yıldız Dağı arasına yapılması planlanan yolun kısa bir süre içerisinde başlamasını beklediklerini dile getiren Genel Sekreter Ayhan, "Projeyi yaptık. Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı arası 53 kilometre Yıldız Irmağı'nın kenarından Çırçır nahiyesine kadar genişletme yapılmış. Yol standarttı iyi daha önce Yıldız-Yakupoğlan yolunda 30 metre genişliğinde bir yol yaptık. Şimdi de yaptığımız ihale ile alt yapısını hazırlayıp asfaltını dökeceğiz." dedi.

Yıldız Dağı'nda yoğun bir çalışma olduğunu vurgulayan Ayhan, "Yıldız'a ulaşım artık çok daha kolay olacak. Yapılacak olan çalışmalarla turizm merkezi standartlarında ulaşım sağlanmış olacak. Yol çalışmalarının ardından çizgi ve trafik levha işaretleri de yapmayı planlıyoruz. Yıldız Projede hummalı çalışmalar sürüyor, Sivas Yıldız'ına gün sayıyor." diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği İbrahim Turan Salih Ayhan Yakupoğlan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title