Haberler

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki Çalışmalar

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: "2014 yılında makaraların döneceğini söylemiştik. Buna hep beraber şahit olduk, ilk denemeyi yaptık" "Bu sene ağustos ayında mekanik tesislerin tamamı bitecek"

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yapımı devam eden Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayhan, günübirlik tesisler ve konaklama tesisi ile yapımında son aşamaya gelinen teleski ve telesiyej inşaatlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmalarda gelinen son durumla ilgili değerlendirmeler yapan Ayhan, "2014 yılında makaraların döneceğini söylemiştik. Buna hep beraber şahit olduk, ilk denemeyi yaptık. Sivas açısından çok ciddi ve heyecan veren bir kazanım. Bu sene ağustos ayında mekanik tesislerin tamamı bitecek" ifadesini kullandı.

Yıldız Dağı'nda geçen yıldan bugüne kadar çok ciddi çalışmalar yapıldığını ve ilk kez makaraların döndüğünü kaydeden Ayhan, otel ve günübirlik tesislerin yapımına başlandığını belirtti.

Güvenlik tesisinin ihalesinin yapıldığını ve inşaatının devam ettiğini bildiren Ayhan, "Sağlık tesisinin inşaatı başlayacak. Turizm standartlarında yol yapım çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Pistlerin de son aşamasına geldik" açıklamasında bulundu.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Sivas'ın can damarı olacağını belirten Ayhan, bölgede planlanan yatırımın 75 milyon lira olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yatırımlar her yıl artarak devam edecek. Sadece 2012 ve 2015 yılları arasında planlanan harcama rakamımız 75 milyon liradır ancak bu yıllara göre artarak değişiklik gösterecektir. 2015 yılında en önemli işlerimizden birisi bunları nihai noktaya vardırmak, çevre düzenlemelerini yapmak ve pistlerin etrafını turizm standartlarında nitelikli fidanlarla ağaçlandırmaktır. Türkiye'de örnek bir tesis yapmak için teknik ekibimizle çalışıyoruz."

Cumhuriyet Üniversitesi'nin de bölgede çalışma yürüttüğünü aktaran Ayhan, "Bu tesisi daha da anlamlı kılanlardan birisi de üniversitemizin buraya çok ciddi heyecan duymasıdır. Hem üniversitemizin bilimsel bilgisini hem de üniversitenin potansiyelini burada kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki pistlerin uluslararası standartlarda olduğunu vurgulayan Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde büyük slalom, küçük slalom ve süper-G olmak üzere 3 tip pist yapılacağını belirtti.

Ayhan, kayakseverleri Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgede, Cumhuriyet Üniversitemizin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ile İl Özel İdaremizin konaklama tesisleri olacak. Planlanan yatak kapasitemiz bin 750 ancak yetmediği takdirde yeni etaplar oluşturulabilir. Özel yatırımcıları buraya bekliyoruz. İş adamlarımızı yazı ve kışıyla çok güzel olan bu bölgeye yatırım yapmaya çağırıyoruz."

"Kış Turizmi Çalıştayı gerçekleştireceğiz"

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin tanıtım çalışmalarının sürdüğünü belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"28-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak Feshane Sivas Günleri'nde tanıtım standı açacağız, buradaki çalışmaları halkımıza anlatacağız. Etkinliklerde sloganımız 'Bu kış İstanbul'u Sivas'a bekliyoruz' olacak. Özellikle, Sivaslıyım diyen herkesi buraya bekliyoruz. Diğer yandan 2 günlük bir Kış Turizmi Çalıştayı gerçekleştireceğiz. Bu konuda ilgili kişilerin dikkatini buraya çekip tanıtım yapmamız gerekiyor. 2015 yılında bir etkinlik yapmak için çalışma yapacağız. Bunun Kayak Federasyonu'nun takvimine girmesi lazım, Federasyon ile bu konuyu görüştük."

Ayhan, "Heyecanla kar yağmasını bekliyoruz, kar artık eğlenceye dönecek. Sivas'ın kışı eğlenceye dönecek" ifadesini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin kente kazandırılmasında emeği geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, Sivas milletvekillerine ve Vali Alim Barut'a teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Salih Ayhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title