Haberler

Yıldız Ailesi, Sürücü İçin İstenen Cezaya Tepkili

Maltepe'de, kaldırıma çıkan minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulhadi Yıldız'ın yakınları, sürücü Derviş Gül hakkında açılan davada istenen 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını az buldu.

Maltepe'de, kaldırıma çıkan minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulhadi Yıldız'ın yakınları, sürücü Derviş Gül hakkında açılan davada istenen 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını az buldu.

Haber-Kamera Cengiz ÇOBAN - Naci YÖNER İstanbul DHA

Maltepe'de, kaldırıma çıkan minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulhadi Yıldız'ın yakınları, sürücü Derviş Gül hakkında açılan davada istenen 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasını az buldu. Yıldız'ın kardeşi İrfan Yıldız, Türkiye'de kanunlar böyleyse diyecek hiçbir şey bulamıyorum dedi.

Girne Mahallesi Narlıdere Caddesi üzerinde geçen Temmuz ayında meydana gelen kazada, Derviş Gül'ün kullandığı minibüs kaldırımda yayaların arasına dalmıştı. Kazada Abdulhadi Yıldız yaşamını yitirmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Derviş Gül'ün kullandığı hatlı minibüsün seyir halindeyken karşı yönden gelen başka bir minibüsün ön farına çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybettiği belirtiliyor. Kazaya Derviş Gül'ün dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmasının neden olduğu vurgulanan iddianamede, minibüs şoförü için Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AİLE TEPKİLİ

Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili haberi duyan Yıldız ailesi, şoför için istenen ceza karşısında şaşırdıklarını söyledi. Abdulhadi Yıldız'ın kardeşi İrfan Yıldız, Türkiye'de kanunlar böyleyse diyecek hiçbir şey bulamıyorum. 3 ay içerisinde bir kişi serbest bırakılabiliyorsa, hiçbir şey söyleyemeyiz. Yapacağımız bir şey yok Allah'a havale ettik. Biliyorsunuz kendisi ses sanatçısıydı. Kaset çalışması vardı, o da yarım kaldı. Kararı ilk duyduğumda şok olduk. Ama herkesin söylediği gibi, 'Kazadır, ne olur ki, 3 ay içerisinde çıkar' diyorlardı. Gerçekten de 3 ay içerisinde çıktı. İnsan hayatı bu kadar ucuzmuş dedi.

Diğer kardeş Yavuzhan Yıldız ise Yazıklar olsun. Söylenecek hiçbir şey bulamıyorum. O minibüs nasıl oluyor da kaldırımdaki abime vuruyor Benim yanımda oldu ve abim öldü. Ben abimi kurtaramıyorum. İnsan hayatı çok ucuzmuş şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İrfan Yıldız İstanbul Türkiye Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title