Haberler

Yıldırım: "Türkiye'yi Afrika Ülkeleri Seviyesinden Kurtardık"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Türkiye’yi Afrika ülkeleri seviyesinden alıp Avrupa’nın ilk beş ülkesine soktuk” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, " Türkiye'yi Afrika ülkeleri seviyesinden alıp Avrupa'nın ilk beş ülkesine soktuk" dedi.

50 yataklı Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin açılışına, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Uzm. Dr. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da katıldı. Açılışta konuşma yapan Binali Yıldırım, " Türkiye'yi Afrika ülkeleri seviyesinden alıp Avrupa'nın ilk beş ülkesine soktuk" diye konuştu.

"ESKİDEN FİLMLERE İMRENİRDİK"

Konuşmasında Türkiye'de yapılan sağlık hizmetlerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Sağlık olsun demekle sağlık olmuyor. Ne yapacaksın, gereğini yapacaksın gereğini. Bu ülkede sağlık göstergeleri dünyanın en gelişmiş ülkelerinin daha da üzerine çıktı. Bizzat şahidim. Sağlıkta çok büyük bir değişimi başarıyla uyguladık. Gelişmiş ülkelerde değişimler her yıl yüzde 5, yüzde 3, yüzde 2'dir. 10 yıla topladığınızda bilemedin yüzde 50. Burada misli misli gidiyor. Türkiye'de 2002'de ne vardı şimdi ne var. Deniz ambulansı diye bir şey var mıydı? Şimdi 19 tane var. Ambulans uçağı, ambulans helikopteri var mıydı, yoktu. Şimdi 20'nin üzerinde var. Eskiden filmleri izlerken imrenirdik. Uçak gidiyordu 'vay be ne ülkeler var biz ne zaman böyle olacağız' diyorduk. Allah'a şükür şimdi daha ilerideyiz."

"SAĞLAM GİDEN HASTA DÖNÜYORDU"

11 yılda 2 bin 134 sağlık tesisi kazandırıldığını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelişmiş ülke demek vatandaşına değer veren ülke demektir. İnsana hizmeti kendinize dert edinmezseniz hiçbir şey olmaz. Sağlam giden hasta dönüyor unuttuk mu o günleri? Teknoloji gelişiyor bunlar kendiliğinden olmadı. Türkiye'nin her yerine akıl yolları yaptık. Amerika'da bile internet bizim kadar hızlı değil, cep telefonları bizimki kadar güzel çalışmıyor. Türkiye'yi Afrika ülkeleri seviyesinden alıp Avrupa'nın ilk beş ülkesine soktuk. Rakamlar uzayıp gidiyor."

"HASTANE DENDİĞİNDE İÇİMİZ TİTRERDİ"

Türkiye'de 76 milyon nüfusun 350 milyon sefer hastanelere gittiğini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Nüfusun en az 3-4 katı. Düşünebiliyor musunuz? Hastane dedik mi iliklerimiz tir tir titrerdi. Aman hasta olma kardeşim. Bir temsilci seçilir biri doktora herkesin hastalığını anlatırdı gitmişken herkese ilaç alırdı. Bunları yaşadı bu ülke."

İzmir'in geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Yıldırım, "Zor dönemi bitti. Artık İzmir'de her şey çok kolay. Kolay dertlenirseniz, işin peşine düşerseniz, yokuş yapmaz iş yaparsanız, mazeret değil çözüm üretirseniz, sorunun parçası olmazsanız kolay olur. İzmir'de yapılacaklar bununla bitmiyor. İzmir'e çok yakında öyle bir şehir hastanesi kurulacak ki bugüne kadar hiç öylesi gözükmedi. 2 bin 100 yataklı olacak. İzmir için helal olsun. İzmir için hiç cimrilik yapmadık. Kesenin ağzını açtık. Yakın zamanda bunun da temelini atmış olacağız."

"SAĞLIKTA TÜRK MODELİ"

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise Türkiye'nin 10 yıldır sağlıkta dönüşüm projesini başarıyla uyguladığını kaydetti. Emsal ülkelerden daha az doktor olmasına rağmen Türkiye'nin çağdaş dünyanın sunduğu sağlık hizmetlerini fazlasıyla sunduğunu ifade eden Kafkas, şöyle konuştu: "Bize Almanya'nın ulaştığı seviyeye ulaşmak zormuş gibi söylerlerdi. İmkansızlıkları imkan haline getirdiğin zaman ne yapılabileceğinin somut başarısını gösterdik. Almanya'nın insanlarına sunduğu hizmetlerden daha kapsamlı hizmet sunuyoruz. Allah'a binlerce şükürler olsun. Sağlıkta bir Türk modelimiz var. Dünya Sağlık Örgütü diyor ki 'az parayla nasıl sağlık hizmeti verilebilir merak ediliyorsa gitsinler Türkiye'ye baksınlar."

HASTALARA MEMNUNİYETLERİ SORULACAK

Konuşmasında Yıldırım'dan da istekte bulunan Kafkas, "İşiniz zor. Belediye başkanı olduğunuzda 1983'teki Kordon'u istiyorum. 30 sene önceki kadar temiz ve güzel olsun. Bugün İzmir'in Kordon'u işgal altına alınmış. İzmir sizi hararetle bekliyor. Yatırımlarda hep arsa problemi oldu. İzmir'in belediye başkanlarına gittik bugüne kadar hep kapılarla karşılaştık. Bu kapılar milletin olsun bundan sonra inşallah" dedi. Kafkas ayrıca Türkiye genelinde hastanelerden taburcu olanları evlerinde ziyaret edip tedavilerden memnun olup olmadıklarının da sorulacağını belirterek, "Bu bir güvensizlik nedeniyle yapılmayacak. Memnuniyeti ölçeceğiz" diye konuştu.

40 UZMAN DOKTOR

Bağışçı Nevvar-Salih İşgören Vakfı tarafından Ekim ayından beri hizmet veren 2 bin 800 metrekare taban alanı bulunan 50 yataklı hastanede, 25 poliklinik odası, üç ameliyathane, dört doğum odası, 850 metrekare acil servis alanı bulunurken, 40 uzman doktor görev yapacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Afrika İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title