Haberler

Yıldırım: Siyasi Yarış Yerine İzmir'i Yarışa Soksak Herkes Mutlu Olacak

Ak Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, ziyaret ettiği Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nde partililer tarafından karşılandı, 6 yaşındaki İsmet Bilir, 'Binali dede hoşgeldin" diyerek boynuna sarıldı.

Ak Parti İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, ziyaret ettiği Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nde partililer tarafından karşılandı, 6 yaşındaki İsmet Bilir, 'Binali dede hoşgeldin" diyerek boynuna sarıldı. Yıldırım, İzmir'in denizi, limanı, tarımı yetişmiş insan gücü olduğunu, ancak enerjisinin kalkınmaya yeteri kadar ayrılmadığını ileri sürerek, 'Yerel yönetim genel yönetim çekişmesinden İzmir kaybediyor. Halbuki siyasi yarış yerine İzmir'i yarışa soksak o zaman herkes mutlu olacak. İzmir'in gençleri kadınları mutlu olacak" dedi. AK Parti 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde şehitlikleri ziyaret edip, mezarlıkların üzerine kırmızı karanfil bıraktı ve dua etti. Yıldırım, ardından geçtiği Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nde partililer tarafından karşılandı. Bir partilinin 6 yaşındaki oğlu İsmet Bilir, Yıldırım'ın boynuna sarılarak, 'Binali dede hoşgeldin" dedi. Binali Yıldırım, Mordoğan İskelesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı, bir kahvehanede oturdu ve amacının siyaset değil hizmet olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Mordoğanlılar bana 'yol ne zaman bitecek' diye soruyor. Eğlenhoca'dan itibaren Mordoğan'a kadar 22 kilometrelik yol yapıldı. Önümüzdeki yıl Urla- Karaburun yolu bitmiş olacak. Eğlenhoca'da vatandaşın istediği gibi yolu yarma doldurma olmadan proje maliyetini yükseltmesine rağmen yaptık. Çevreye doğaya burada yaşayanların hassasiyetlerine kayıtsız kalmadık. Proje değişikliği yaparak viyadükle doğrudan geçtik. Boğaz köprüsü gibi bir görüntü oluştu. İş yapmakla olmuyor. O hizmeti verdiğiniz insanların da o işin içinde olmaları lazım. Her işte buna dikkat ettik. Kamulaştırma ciddi sorun. 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptım. Hiçbir kamulaştırmada sorun yaşanmadı. 200 milyar liranın üzerinde yatırım yaptım. Yollar, limanlar, iletişim bunlardan birkaçı. Bütün bunları Atatürk'ün muassır medeniyet seviyesine ulaşmak için 2023 hedefleri için yapıyoruz. 7 Haziran'da sandığa gittik. Bu seçimden 3.5 ay sonra yeniden sandığa gidiyoruz. 7 Haziran'da dört yıl görev yapacak milletvekillerini seçtik ama koalisyon kurulamadı, seçim zorunlu oldu. Keşke vatandaşın önüne seçimi getirmeseydik, koalisyon kurulabilseydi. Seçmenin 7 Haziran'da bozulan dengeleri düzelteceğini biliyorum."

"HAYALLERDEKİ İZMİR'İ YARATACAĞIZ"

Binali Yıldırım, İzmir'den ilk kez 2011 yılında milletvekili seçildiğini, 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatarak, katıldığı iki seçimde de partisinin oylarını artırdığına dikkat çekti. Yıldırım, "İzmirlilerle başardık, sevgi seliyle bu sonuca ulaştık. 1 Kasım seçimleri için İzmir'in kadınlarına gençlerine söyleyeceğimiz şudur. Daha güzel bir İzmir, yeşili daha fazla daha fazla yatırımı çeken gençlere daha güzel iş alanları oluşturan ve bizim gençliğimizdeki çocukluğumuzdaki gibi herkesin hayalideki bir İzmir'i yaratacağız" dedi.

"ENERJİ KALKINMAYA HARCANACAK"

Yıldırım, çocukluğunda Erzincan'da İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) adını duyduğunu, ancak şimdi İEF'nin ülke gündemine gelmediğini, yeni fuar alanına gelen ziyaretçi ve katılımcının eski fuar alanındakinden daha düşük olduğunu ileri sürdü. Yıldırım, 'Yeni fuar alanını Başkan gayret etti yaptı ama aldığım bilgilere göre yeni fuar alanına eski fuar alanı kadar katılım olmuyor. Çok daha altında bir katılım gerçekleşiyor. İzmir, Türkiye'ye ticareti ihracatı öğreten bir şehirdir ama şimdi ihracatta Kocaeli'nden sonra 5. sıraya geriledi. Genel kalkınmışlıkta 7. sırada. İzmir'in bu duruma gelmesi İzmir'in potansiyeli ile ilgili değil. İzmir'in denizi, limanı, tarımı yetişmiş insan gücü var ama enerjisi kalkınmaya yeteri kadar ayrılmıyor. Yerel yönetim genel yönetim çekişmesinden İzmir kaybediyor. Halbuki siyasi yarış yerine İzmir'i yarışa soksak o zaman herkes mutlu olacak. İzmir'in gençleri kadınları mutlu olacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Karaburun Mordoğan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title