Haberler

"Sayın Başsavcı CHP'den Milletvekili Olmaya Hevesleniyor"

Güncelleme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sorun değil çözüm yapacağız. İzmirliler merak etmesin kadrolar emirlerine hazırdır" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Foça'da temaslarda bulunacağı güne sürprizle başladı. Sabah saatlerinde kendisini takip eden basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, kahvaltıya 14 aylık torunuyla geldi. Küçük Ali ne olduğunu anlamaya çalıştığı sırada Yıldırım, kendisini torununun güne uyandırdığını söyledi. Kızı Büşra Köylübay'ın oğlu olan Ali, uslu tavırlarıyla dikkat çekerken, dedesinin kucağında sessizce kahvaltı etti. Bir ara gazetecilerden fotoğraf makinesini alan Binali Yıldırım, torunuyla kendisini çekmeye çalıştı.

"SAYIN BAŞSAVCI CHP'DEN MİLLETVEKİLİ OLMAYA HEVESLENİYOR"

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzalı tutanağı grup toplantısında hükümetin yargıya baskısı kanıtı olarak kamuoyuyla paylaşmasıyla ilgili konuştu. Yıldıırm, aynı akşam Samsun'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş hakkında da şunları söyledi: "Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? İki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması etik bir şey değil. Yargı mensubunun daha dikkatli olması gerekir. Sayın başsavcı CHP'den milletvekili olmaya hevesleniyor. Ne konuşulduğunu bilmiyorum. İçeriğine bizim girmemiz doğru değil. Yargı mensuplarının, savcıların görevleri iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir. Başka görevi yoktur. Bir vatandaş olarak gideceği yar yargıdır. Siyasi partinin merkezi değildir. Müsteşar her zaman camiasında bulunanlarla görüşür. Müdahale etmiş midir, etmemiş midir bilemem. Yargı mensubu ile bir müsteşarın görüşmesinden doğal bir şey olamaz."

"YÜZDE 50 YETER"

Yıldırım, İzmirlilerin kendisine çok yoğun ilgi gösterdiğini ve alakalarından memnun olduklarını söyledi. İzmirlilerin bunu sandığa yansıttığı halde ekibiyle birlikte hazır olduklarını belirten Yıldırım, "Sorumluluk almaya hazırız" dedi. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu'nun yüzde 60 hedefi sorulan Yıldırım, şunları söyledi: "Onun hedefini biz yakalayamayız. Bize yüzde 50 yeter. İkisini toplasak yüzde 110 yapar o nasıl olacak. Birimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Onun cömert davranması lazım. İzmir ona yüzde 56 oy verdi. Onun geri ne verdiğinin hesabını da İzmirlilerin sorması lazım."

"OLMAYAN METRONUN KARARI ÇIKMAZ"

Yıldırım, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu'nun metro konusunda 'Onlar yapmayacaksa biz yapacağız" sözüne Yıldırım, şöyle karşılık verdi: "Olmayan metronun kararı çıkmaz. Projesi olmayan bir metro hattının yatırıma alınması düşünülemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılından beri gündeminde metro hatları var. Bize geldiklerinde projeler yoktu. Varsa da bize vermediler. Kendisi yapabilir. Önüne duran da yok. Şart yok. İster belediye, ister bakanlık yapar. Biz 'sen yapamazsın' diyemeyiz. Önce Üçyol-Üçkuyular Metrosu'nu bitirsin diğerlerine çalışsın" Tramvay projelerine sıcak bakmadığını anlatan Yıldırım, konunun yeterince tartışılmadığını ve sahil ile bağlantıyı keseceğini savundu.

"KENTTE İNSANLAR YAĞMUR YAĞACAK DİYE KORKUYOR"

İzmirli seçmenin hizmet ve ilgi istediğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Seçmen hizmet, ilgi bekliyor. İzmir'in kangren haline gelen sorunlarının çözülmesini, altyapı yetersizliğinin bitmesini istiyor. Kentte yağmur yağacak diye korkuyor insanlar. Aman yağmasın seller götürmesin istiyor. Seçmen belediye ile olan ihtilaflarının ortadan kalkmasını, imar sorunlarının çözümünü istiyor. Biz de yeni projelerimizi kısa süre sonra açıklayacağız."

"ADAYLAR DEĞİŞMEZ"

İlçe başkan adayları hakkında da konuşan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adaylarımızla ilgili değişiklik yapılmayacak. Kararımız kesindir. Tornistan olmaz. Sizler değerlendiriyorsunuz. Etli kuzu köz de belli olur. Parti alana çıkıyor ve seçim çalışmalarına adaylar başlayacak. Büyükşehir ve ilçeler bir ekip olacaktır. İzmir'e bu ekiple hizmet etmeye talibiz. İzmir bizim adaylarımıza şans verecektir. Kendimizi iyi hazırladık. Detaylara kadar çalıştık. Mazeret değil çözüm üreteceğiz. Sorun değil çözüm yapacağız. İzmirliler merak etmesin kadrolar emirlerine hazırdır. Geriye kalan ilçelerimizi de Cuma gününe kadar açıklayacağız. Cumartesi öğleden sonra açıköğretim sınavları bittikten sonra geniş katılımlı toplantı yapıp duyuracağız. Ondan sonra süratle çalışmalara başlayacağız."

İzmir'de "İzmirliyiz yaparız" sloganına ilişkin ise Yıldırım, "Yer kalsa biz de bir şeyler yapacağız da bir şey kalmadı. Bir iki ay daha belediye olarak kullansın bakalım" şeklinde yanıt verdi.

MALLAR HAZİNENİNDİR

İl Özel İdaresi'nin kapanmasından sonra kalan malların tartışmasına da nokta koyan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Kimin ihtiyacı varsa mallar oraya verilir. Satar ya da verir. Kanunda açıkça bellidir. Oluşturulacak komisyon bellidir. Başkanın siyaset aracı üretmesi iş görmez. Zorlamasının anlamı yok. 'Ham yaptırmam' gibi söylemler yakışmıyor. Devletin mallarının sahibi hazinedir. Kullanıcıları değişebilir. Bakanlık da belediye de hizmet için kullanıyor. O bakımdan siyasi söylem şekline sokmak katkı sağlamaz. Asıl sorunları gözden kaçırır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Hüseyin Baş Ak Parti Foça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title