Haberler

Yıldırım, Özel Harekat Daire Başkanlığını Ziyaret Etti

Başbakan Binali Yıldırım, "Bize 'delil' diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum, bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Kendi halkının üzerine tankları süren, kendi halkını havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinalarının, bu canilerin arkasında artık durmaktan vazgeçin.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bize 'delil' diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum, bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Kendi halkının üzerine tankları süren, kendi halkını havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinalarının, bu canilerin arkasında artık durmaktan vazgeçin." dedi.

Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bombalama nedeniyle zarar gören Başkanlıktaki incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugün cuma, hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine, bağımsızlığına, demokrasisine karşı hazırlık yaptıkları günün haftasındayız. Şurada, bulunduğumuz yerde, FETÖ mensupları, asker kılığındaki teröristler, buradan ülkenin, milletin bağımsızlığına, milli iradesine karşı başlatılan bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan, merkeze inmeye çalışan 43 yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler. Ayrıca az önce bir çukur gördük. Orada bir helikopter adeta enkaz haline geldi, bir yakıt aracı yok oldu. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var. Bu arkadaşlarımızın hazin de bir öyküsü var. Birkaç gün önce Güneydoğu'da bölücü teröre karşı mücadelelerini yapmış ve buraya intikal etmiş arkadaşlarımız. Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Bugün bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların bu kahramanlıkları sayesinde mümkün olmuştur."

Özel harekat polislerinin yanı sıra polis teşkilatında görev yapanları alınlarından tek tek öptüğünü ifade eden Yıldırım, "Onlar bizim yiğitlerimizdir, onlar Türkiye'nin bekası için canlarını ortaya koyan yiğitlerdir." diye konuştu.

"Şu manzaraya bir bakın"

Darbe girişimine katılan askerler tarafından vurulan ve tedavisi devam eden Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Arslan'a şifa dileyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şu manzaraya bir bakın, milletim şu manzaraya bir baksın. Burası Suriye, Filistin değil, burası Ankara'nın kalbi ve vatandaşın dişinden, tırnağından, ekmeğinden artırarak verdiği paralarla alınan bombalar, füzeler, uçaklar. Yine bu ülkenin güvenliği için bu milletin huzuru için çalışan polis kardeşlerinin üzerine acımasızca saldırıyorlar. Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini, ne kadar insanlıktan çıktığını gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize 'delil' diye ipe un serenlere buradan yüce Türk milleti adına şunu söylüyorum, bundan daha büyük delil var mı kardeşim. Kendi halkının üzerine tankları süren, kendi halkını havadan ve karadan tarayan, uçaklarla bomba yağdıran bu ölüm makinalarının, bu canilerin arkasında artık durmaktan vazgeçin."

Yıldırım, milletin, Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına cevap vererek meydanlara indiğini ve darbeci bozuntularına karşı durarak, büyük bir belayı bertaraf ettiğinin altını çizdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title