Haberler

"Makam Sevdalısı Değil Hizmet Adamıyım"

Güncelleme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, makam sevdalısı değil hizmet adamı olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, makam sevdalısı değil hizmet adamı olduğunu söyledi. 11 yıl yaptığı Ulaştırma Bakanlığı döneminde Türkiye'nin her yerine hizmet ettiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde edindiğim tecrübeyle İzmir'i Türkiye'nin hatta dünyanın sayılı şehirleri arasına yerleştirmeye talibim. İzmirliler bu sesi duydu ben biliyorum."

İzmir'in sorunlar yumağı ile uğraşırken iddiasız hale getirildiğini savunan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'in üzerinden kasırga geçmiş gibi. Hizmetsizlikten şehrin morali çöktü. Şehrin başkanları bununla da kalmadı, İzmir'i dünyaya, Türkiye'ye kapattılar. İzmir'i yanlızlaştırdılar, idelojik söylemlerle İzmir'in ufkunu daralttılar. İzmir'in hasar tespitini yapıp derhal işe koyulacağız. İzmirlilerin hizmet nasıl yapılırmış görmeleri için 5 yıllığına hizmetkarlığına talibim."

SEVGİ SELİ İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ

Seçim çalışmalarını Karşıyaka'da sürdüren Binali Yıldırım, Cumhuriyet Mahallesi, Şemikler, Örnekköyve Yalı mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Yıldırım, 'İzmir'e Binali Yıldırım gerek' sloganları arasında kadınlara gül dağıttı. Karşıyaka'da Yıldırım'a ulaşmak isteyenler zaman zaman izdihama neden oldu.

YAN BAKANI DÜŞMAN İLAN EDİYORLAR

Siyaseti her zaman hizmet olarak gördüğünü ve İzmir'de görünen tüm hizmetleri kendilerinin yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'in başkanı 10 yılda 5 milyarlık yatırım yaptığını söylüyor, bozuk plak gibi sürekli aynı şeyleri söylüyor.Ona göre herkes İzmir'e düşman, kendisi de herkesle kavgalı. Kendi partisinin milletvekilleri ile bile kavgalı. 'En başarılı başkanlarımız' dedikleri 15 başkanı tekrar aday göstermedi. Başkanlar Kocaoğlu ile anlaşamadıkları için mi başarılı olmadıkları için mi aday gösterilmedi. Aziz bey kendisine yan bakanı düşmanı ilan ediyor."

ANKARA'NIN DESTEĞİ ÇOK ENGELİ YOK

Hükümetin bürokrasi ile birçok şeye engel olduğu söylentisinin özellikle ön plana çıkarıldığını ve büyük bir yalan olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bunun koca bir yalan olduğunu kendisi de biliyor. Kendisiyle çelişiyor. İZBAN'ın açılış töreni, öncesi sonrası dahil bize övgüler yağdırıyordu. Daha bir çok hizmetimiz ve emeğimizden dolayı bize sürekli teşekkür ediyordu. Bu ne yaman çelişkidir. Ankara engel olmadı, aksine İzmirlilerin hizmetine tüm hizmetleri sundu. Bizim hizmetlerimizde en ufak bir aksama olmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 91'i Ankara'dan geliyor. Kocaoğlu, önce yapamadığı işleri anlatsın. Maalesef doğruları söylemekten çok uzak. Olmayan bir düşman üreterek beceriksizlik ve başarısızlığının üzerini örtmeye çalışıyor."

İZMİR'İN ÜZERİNDEN KASIRGA GEÇMİŞ

İzmir'in yüzde 62'sinin imarsız yapılardan oluştuğunu ve Cihan harbinden çıkmış gibi bir görüntü oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; "İzmir'in üzerinden kasırga geçmiş gibi. Hizmetsizlikten şehrin morali çöktü. Bununla kalmadılar İzmir'i dünyaya, Türkiye'ye kapattılar. İzmir'i yanlızlaştırdılar, idelojik söylemlerle İzmir'in ufkunu daralttılar. Hükümetin gönderdiği bütçenin yüzde 40'ını yatırıma ayırmış. Kendi bütçesinin yarısını bile kullanamayan bir yöneticilikle İzmir ileriye gidemez. Bütçesinin yarısını bile kullanamazken 'Hükümet bize destek olmadı' demenin ne kadarı doğru."

İZMİR İDDİASIZLAŞTIRILMIŞ

Şehrin başkanının 'İzmir'den elinizi çekin' demesinin mantığını anlamanın mümkün olmadığını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti; "Kimsenin bir yere el attığı yok. Şehri bu tür söylemlerle iddiasız hale getirmişler. İzmir'den elini çekmesi gereken biri varsa o da Kocaoğlu'dur. İzmir Cumhuriyetin kurulduğu kent ama şuan hiçbir vasfı ile ortaya çıkamıyor. 'Ey Türkiye, ey dünya ben varım' diyemiyor. İzmir'in süper ligde takımı var mı? Kaçak yapılaşma ve imarsızlıkta birinci sırada. Bunlar ortadayken İzmir'in iddialı bir şehir olduğunu söylemek mümkün mü? İzmirli olmak demek başa güreşmek demektir."

Mevcut başkan 'Emekliliği kafama koydum bana 5 yıl daha yetki verin' diye söylediğini bunun hizmet etme odaklı bir tavır olmadığını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "İzmirliler buna göre değil, benim geçmiş 10 yıllık karneme bakacak, mevcut başkanın geçmiş 10 yıllık karnesine bakacak ve ona göre kararını verecek. Bizi seçmesi için çok sebep var. Göreve ilk olarak hasar tespitiyle başlayacağız. Bazı ilçe belediyeleri maaşları bile ödeyemiyor. Bunların hepsini tespit edip derleyip toplayacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

muallapskmualla.psikolog@hotmail.com:

İzmir umutları yok edildi.Fanatik olarak güvendiğimiz Belediyelerin yarattığı hayal kırıklıkları ve akp nin geçmişte özel yaşamla ilgili yanlış söylemleri İzmir'in kafasını oldukça karıştırdı.Binali Yıldırım'ın tüm İzmir için projeleri çok güzel.Ama siyasi olarak anlamsız önyargılarla bakmayı yok edebildik mi? Ne olursa olsun siyaset önemli diyerek,fanatikçe oy verecekler, yarın bu kararlarından dolayı pişmanlık duymayacaklar mı? İzmir için çok daha geç olmayacak mı? Siyaset dışında İzmir için oy vermeliyiz diye düşünüyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title